Energikunskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Energikunskap

Kurser presenterar grunderna om energi och energisystem. Fossil energi: förekomst, prospektering och användning. Kärnkraft och nukleär energi: fission, fusion, elproduktion, bränslehantering, säkerhetsfrågor. Bioenergi, torv, geotermik, framtida energitekniker. Förnybar energi: solceller, vind/vattenenergi: meteorologiska förutsättningar, teknisk översikt, utmaningar. Energins miljöeffekter: växthuseffekten, försurning, landskapsförstörning, med mera. Energidistribution och energins roll för ekonomi och samhälle. Global energi: energitillförsel i olika länder, lokala förutsättningar för produktion, energisäkerhet, med mera.

Distanskursens upplägg: Nätbaserad kurs. Frivilliga föreläsningar vid två tillfällen i Uppsala, en i början och en i slutet på kursen, och för övrigt virtuellt klassrum.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Energikunskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön