Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Experimentell industriell bioprocess III - analys och utvärdering av resultat

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
2 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Experimentell industriell bioprocess III - analys och utvärdering av resultat

Kursen ger praktisk träning och kunskap om tillämpade analysmetoder för industriell produktion av biologiska molekyler som till exempel terapeutiska antikroppar och enzymer. Kursdeltagarna får planera och genomföra rening och analys av biomolekyl från råmaterial från en bioreaktorodling. Den laborativa delen av kursen genomförs i industriell miljö med avancerad instrumentering för rening och analys av biomolekyler. I seminarier förbereds deltagarna på det laborativa momentet och efter genomfört experiment utvärderas resultaten.

Den experimentella delen utförs under vecka 19, 5-9 maj 2025 på Testa Center i Uppsala i samarbete med Cytiva. Kursen består av laborationer (1 hp), samt seminarier (planering/utvärdering 1 hp).

Denna kurs kan läsas separat eller tillsammans med följande föreslagna kurser: Experimentell industriell bioprocess I - design, 3 hp, Experimentell industriell bioprocess II - odling och skörd, 2 hp.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp inklusive 30 hp kemi, och 30 hp biologi eller bioteknik. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights