Farmaceutisk proteinläkemedelsutveckling

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Farmaceutisk proteinläkemedelsutveckling

Kursen ger en förståelse för hur man utvecklar ett proteinbaserat biologiskt läkemedel och tar vid efter att ett första förslag till design av detta har utformats. Du kommer att få arbeta med att designa experiment som tar reda på om det biologiska läkemedlet har den förväntade effekten, samt hur du på djupet ska formulera vilken indikation du ska behandla och vilka diagnostiska verktyg som kan utformas för att hitta rätt patientgrupp. Kursen tar även upp tumörer och autoimmuna sjukdomar som mål för biologiska läkemedel samt aspekter som processutveckling och hälsoekonomi.

Förkunskaper

150 hp varav 90 hp inom biomedicin, farmaceutisk vetenskap, kemi, naturvetenskap och/eller teknik inklusive Biologiska läkemedel 7,5 hp. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Farmaceutisk proteinläkemedelsutveckling

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön