Sök utbildning 👉
Fristående kurser (grundnivå)

Floristik och faunistik

Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
7.5 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Floristik och faunistik

Här presenteras vanliga djur och växter i nordisk fauna och flora och deras förekomst i nordiska ekosystem, med fokus på inlärning av utvalda arter och grupper av växter och djur. Dessutom ingår avsnitt om morfologiska termer, taxonomiska principer, levnadssätt hos olika djur- och växtgrupper, insamlings- och bestämningsmetodik. Exkursioner och bestämningsövningar är viktiga inslag i kursen. Dessa utförs individuellt enligt instruktioner som förmedlas via kursens e-klassrum.

Distanskursens upplägg: Kursen ges helt på distans och innehåller inga obligatoriska träffar. Exkursioner och bestämningsövningar utförs individuellt enligt instruktioner som förmedlas via kursens e-klassrum. Kommunikationen mellan lärare och student sker på lärplattformen Studium genom forum och e-post, samt genom lärares feedback på inlämningsuppgifter. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Anmärkning: Naturkunskap 2 kan ersättas av Biologi 1, Fysik 1a eller 1b1+1b2 och Kemi 1.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Naturkunskap 2
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights