Företagsetik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Företagsetik

Kursen vänder sig till dig som utbildar dig till arbete inom näringslivet eller till dig som redan är yrkesverksam inom privata företag. Kursen ger kunskaper om skilda teorier inom företagsetiken och ger underlag för en kritisk diskussion om etik och privat företagande. Kursens ger dig också färdighet till självständig reflektion kring sådana frågor som gäller företagens moraliska ansvar, relevansen av en intressentmodell och skilda normativa positioner inom affärsetiken.

Distanskursens upplägg: Kursen är en distanskurs och genomförs i en lärplattform. Kursen kräver aktivt och regelbundet deltagande i lärplattformens uppgifter och aktiviteter. Campuslektioner kan ges i Uppsala under kursens gång (ej obligatoriska). Examinationen sker löpande genom deltagande i webbseminarier och genom inlämningsuppgifter och/eller hemtentor. Tillgång till internetansluten dator är nödvändig.

Förkunskaper

30 hp

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Företagsetik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön