Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Från postsovjetisk till postfaktisk sanning: Östeuropeiska mediesystem

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Deltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Från postsovjetisk till postfaktisk sanning: Östeuropeiska mediesystem

Östeuropeiska länder har gett ursprung till ett antal icke-konventionella mediepraktiker som överförts till väst eller har påverkat väst på olika sätt, alltifrån trollfabriker, subversiv användning av mobil kommunikation i ukrainska och belarusiska protester till memetisk krigsföring under det rysk-ukrainska kriget. Denna interdisciplinära kurs kombinerar en introduktion till centrala samtida medieteorier med analyser av de senaste medieföreteelserna i det postsovjetiska området. Du kommer att få följa olika vägar som tagits av mediesystem i länder så som Baltikum, Belarus, Ryssland, Ukraina med flera.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med ett samhällsvetenskapligt eller ett humanistiskt ämne som huvudområde. Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights