Introduktion till islams historia

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktion till islams historia

Islams tidiga historia är komplex och mångbottnad. Kursen erbjuder en översikt av islams utveckling genom en bred redogörelse av teologiska, sociala, politiska och ekonomiska sammanhangen inom vilket traditionen har sin början. Den historiska tidslinjen börjar med profeten Muhammads liv, islams utbredning, relationen mellan efterföljande teologiska och rättsvetenskapliga avgreningar och skolor. Därefter följer en översikt av olika dynastiers uppgång och fall inklusive kolonialismens efterverkningar.

Distanskursens upplägg: Kursen är nätbaserad och genomförs i en lärplattform. Det blir en obligatorisk sammankomst online. Kursen förutsätter regelbundet deltagande i lärplattformens aktiviteter och uppgifter. Examinationen sker löpande genom deltagande i webbseminarier och genom inlämningsuppgifter och/eller hemtentor. Tillgång till internetansluten dator är nödvändig.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till islams historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön