Jordbävningsseismologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Jordbävningsseismologi

Seismiska vågor från jordbävningar ger oss möjlighet att både förstå hur jordbävningar skapas och hur jordens inre är uppbyggd. Det här är en avancerad kurs som fokuserar på hur de seismiska vågorna analyseras för att bestämma var jordbävningarna skedde, hur rörelsen på förkastningen såg ut och förstå fysiken bakom den rörelsen. I kursen behandlas teorier och modeller för jordbävningskällan och de utstrålade seismiska vågorna samt de tekniker och algoritmer som används för att analysera vågorna. Som tillämpningar diskuteras både stora naturliga jordbävningar och mikroskalv som skapas när berget spräcks upp i till exempel gruvor eller geotermiprojekt.

Förkunskaper

180 hp inklusive (1) 80 hp fysik och matematik eller (2) 70 hp geovetenskap och 45 hp fysik och matematik. I båda fallen Kontinuummekanik inom geofysik, 5 hp, och minst 2,5 hp från Introduktion till Seismologi. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Jordbävningsseismologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön