Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kinesiska A

Detta är en kurs för dig som vill lära dig det språk som talas av flest människor i världen och som blir allt viktigare att kunna. Såväl inom det ekonomiska området som inom det politiska fältet är Kina ett alltmer inflytelserikt land. Det här är en introduktionskurs i kinesiska som passar för såväl nybörjare som för studerande som tidigare studerat kinesiska på gymnasiet, inom hemspråksundervisning eller genom självstudier.

Kursen är brett upplagd och ger en introduktion till kinesiskt uttal, ordförråd, språkstruktur och skrift. Uttalet, som skiljer sig betydligt från svenskans, lärs in och tränas såväl genom övningar i klassrum som i språklabb inom delkursen Praktisk språkfärdighet. Språkstruktur, ordförråd, skrift och uttal är stommen i de två textkurserna som ingår i Kinesiska A och där arbetar vi parallellt med dessa fyra sidor av det kinesiska språket.

Kursen omfattar även delkursen Kinas historia och kultur, 7,5 hp. Denna kurs ger en översikt av Kinas historia, geografi, språk, etnisk mångfald, filosofi, religion, litteratur, konst och musik. Genom kursen får du en introduktion till många olika aspekter på kinesisk kultur och samhällsutvecklingen i Kina, såväl kronologiskt som tematiskt. Delkursen omfattar cirka tio föreläsningar (en föreläsning per vecka, på måndag eftermiddag/kväll), samt läsning av kurslitteratur (enbart på svenska och engelska). Denna kurs behandlar i första hand Kinas historia och kultur före 1949, men ger också en inblick i viktiga händelser i Kina efter 1949, det samtida kinesiska samhället och det politiska systemet.

Delkurs 1 Kinas historia och kultur ges på distans både inom campuskursen och distanskursen. Delkursen är helt nätbaserad. Kommunikation mellan lärare och student sker via Zoom och lärplattformen Studium. Ej förinspelade föreläsningar och några seminarier ges på måndagskvällar. Tillgång till dator med internetanslutning, samt webbkamera och headset krävs för att följa delkursen.

Distanskursens upplägg: Kursen är IT-baserad och ges i universitets kursportal Studium samt i Zoom. Tillgång till dator med högtalare, mikrofon, kamera och bredbandsuppkoppling krävs för att följa kursen.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kinesiska A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön