Kompletteringsutbildning för biomedicinska analytiker med utländsk examen

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
90 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Kompletteringsutbildning för biomedicinska analytiker med utländsk examen

Programmet ger dig som har en utländsk examen möjlighet att komplettera dina meriter med det som krävs för att ansöka om svensk legitimation som biomedicinsk analytiker via Socialstyrelsen. Kompletteringsutbildningen omfattar 90 högskolepoäng och har den svenska biomedicinska analytikerns yrkesområde i fokus.

Målet är att du ska visa sådan kunskap och förmåga som krävs för att ansöka om legitimation som biomedicinsk analytiker. Du ska ha insikt i och god förståelse för hur ett kliniskt diagnostiskt laboratorium är organiserat med särskild vikt på kvalitetssäkring och lagstiftning som styr dem. Du ska ha en ökad medvetenhet om patienten bakom provet samt ett kostnadseffektivt synsätt. Du ska också vara insatt i olika yrkeskategoriers ansvarsområden inklusive arbetsledning.

Framtidsutsikterna på arbetsmarknaden är goda då bristen på biomedicinska analytiker kommer att växa under de kommande åren eftersom många yrkesverksamma analytiker går i pension. Flera biomedicinska analytiker forskar och andra har en nyckelroll på forskningslaboratorier. Dag och natt arbetar de biomedicinska analytikerna för att vårdmaskineriet ska fungera utan friktion. De finns även på många andra arbetsplatser än inom vården. 

Programmet ges på svenska. Utbildningen ges vid Uppsala universitet i Uppsala och i Sundsvall. Du som väljer Sundsvall som studieort kommer att läsa delar av kurserna på distans.

Förkunskaper

Utländsk kandidatexamen alternativt en avslutad tvåårig eftergymnasial utbildning med inriktning mot biomedicinsk laboratorievetenskap eller motsvarande.Tidigare utbildning ska, förutom biomedicinsk laboratorievetenskap, inkludera anatomi, fysiologi, kemi och biokemi motsvarande 40 hp tillsammans.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3 respektive Engelska 6.

Examen & Intyg

Ingen examen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kompletteringsutbildning för biomedicinska analytiker med utländsk examen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön