Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Luftmiljö och tillämpad meteorologi

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Luftmiljö och tillämpad meteorologi

I kursen utnyttjar du din kunskap om atmosfären på andra tillämpningar än enbart väder och klimat. Kursen tar upp:- tekniker för att modellera och kvantifiera luftföroreningar och ljudutbredning i det atmosfäriska gränsskiktet- tekniker som används för rökgasrening och bullerdämpning- metoder som används för vindresursberäkningar, vilka används som underlag vid vindkraftsetablering- metoder för att beräkna medel- och extremklimat av vind, temperatur och nederbörd och hur dessa kan användas vid samhällelig klimatdimensionering och klimatbelastning (byggnader, broar, dammar, energibärare med mera).

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

120 hp varav 90 hp inom teknik/naturvetenskap inklusive Meteorologi, hydrologi och miljömätteknik, 15 hp. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights