Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Människans evolution och genetik

Uppsala universitet, i Uppsala
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Längd
15 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum

Människans evolution och genetik

Vår förståelse för människans evolution och genetik har ökat enormt de senaste två decennierna i och med att människans genom har sekvenserats. Med genetiska data från många människor har vi nu också en mycket bättre bild av människans evolution och demografiska historia. Inte minst har de senaste molekylära metoderna för att undersöka DNA från förhistoriska människor förändrat vår bild av människans historia.

Kursen ger en omfattande översikt av hur genetik kan användas som ett verktyg för att undersöka människans ursprung och evolution. Kursen ger en djupgående förståelse av det mänskliga genomet, populationsgenetiska verktyg för att analysera det humana genomet, människans evolutionära historia, människans genetiska variation och koppling till egenskaper, DNA från förhistoriska människor, och en inblick i andra forskningsfält som studerar människans historia såsom arkeologi, antropologi, paleontologi och lingvistik.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Klassrum
  • Uppsala

Förkunskaper

Avklarade kurser om 120 hp inklusive 60 hp biologi/medicin/farmaceutisk vetenskap och kurser om minst 15 hp inom ett av följande ämnen: bioinformatik, biomedicin, bioteknik, evolution, genetik, genomik eller systematik. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights