Masterprogram i biologi - Evolutionsbiologi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i biologi - Evolutionsbiologi

På masterprogrammet i biologi får du en förstklassig utbildning med stor möjlighet att skapa din egen profil. Masterprogrammet i biologi har en stark forskningsanknytning och du kan skaffa dig spetskompetens med stort djup inom ett visst område eller om du så önskar istället en stor bredd inom biologiområdet. Du har också möjlighet att kombinera biologistudierna med andra ämnen. Programmet har flera inriktningar som kännetecknas av en eller flera kärnkurser, en rekommenderad kursföljd samt ett för inriktningen relevant examensarbete. Du kan också välja olika kurskombinationer utanför dessa inriktningar. Inriktningarna är: - Cell- och molekylärbiologi- Ekologi och naturvård- Ekosystem och akvatisk ekologi- Evolutionsbiologi- Genetisk och molekylär växtbiologi- Immunologi och mikrobiologi- Miljötoxikologi- NABiS - samnordisk inriktning mot biodiversitet och systematik.

Programmet har en stark internationell prägel och ges på engelska. Programmet leder till naturvetenskaplig masterexamen med biologi som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 1) 90 hp biologi alternativt 2) 60 hp biologi och 30 hp kemi och/eller geovetenskap.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i biologi - Evolutionsbiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön