Masterprogram i matematik - Matematik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i matematik - Matematik

Tycker du om matematik och vill ta dina kunskaper till en ny nivå? På masterprogrammet i matematik fördjupar du dina insikter inom några av matematikens mest centrala och aktuella forskningsområden. Eftersom lärarna på programmet är aktiva forskare med många internationella kontakter får du tillgång till den moderna matematiska världen.

Masterprogrammet i matematik har tre inriktningar: Matematik, Finansiell matematik samt Tillämpad matematik och statistik. Inom alla tre inriktningar har du möjlighet att välja kurser och fördjupning efter intresse och på det sättet få en unik utbildningsprofil.

Programmet fokuserar på både bredd och djup, vilket kommer att ge dig en stark teoretisk grund som blir till stor nytta om du väljer att fortsätta till doktorandstudier och sikta på en forskarkarriär. Programmet ges på engelska och leder till en naturvetenskaplig masterexamen (Master of Science, 120 credits) med matematik som huvudområde.

Många av våra alumner har gått vidare till forskarstudier, både i Sverige och utomlands. Men även om du väljer att arbeta utanför akademin finns det goda möjligheter till en framgångsrik karriär. Det vanligaste yrket bland våra tidigare studenterär aktuarie. Andra vanliga titlar är biostatistiker och systemutvecklare. Vidare jobbar många som olika slags analytiker. Ett nytt yrke som är på uppgång är data scientist.

Våra alumner finns på företag som Combient, Spp, Swedbank, Skandia liv, Statistiska centralbyrån, Elekta, Uppsala Clinical Research, Regionalt cancercentrum, Max Matthiessen, Prover, NetEnt, Försvaret, First Derivatives, Itiviti, Accenture, Qliro, ÅF, Göteborg Energi och många fler.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp matematik.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i matematik - Matematik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön