Masterprogram i materialvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i materialvetenskap

Materialvetenskap är grunden för innovationer och prestationer inom många områden, från medicin till teknik och samhälle. Du får fördjupa dig i hur material byggs från grunden, vilka egenskaper de har, hur de används och hur du designar, modifierar och tillverkar material i olika forskningslabb. Dagens utmaningar inom energisektorn och i råvaruförsörjningen ställer ökade behov av utveckling av material och teknologier ur ett hållbarhetsperspektiv. Unikt för programmet är de två projektkurserna, som gör att du kan få kontakt med toppforskare inom den del av materialvetenskap som intresserar dig. Masterprogrammet i materialvetenskap förbereder dig för att bli framtidens materialvetare både i Sverige och internationellt, med en bred och spetskunskap om materialvetenskapens roll i samhället samt materialens struktur och egenskaper.

Institutionen för fysik och astronomi samt Institutionen för kemi vid Uppsala universitet har världsledande forskning inom materialvetenskap och är värd för tvärvetenskaplig och forskningsinriktad utbildning i materialvetenskap. Masterstudierna är förlagda till Ångströmlaboratoriet, som är ett av Europas mest avancerade laboratorier för materialvetenskap.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med materialvetenskap som huvudområde.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 75 hp fysik eller 75 hp kemi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i materialvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön