Masterprogram i nationalekonomi

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i nationalekonomi

Masterprorammet i nationalekonomi rustar dig för en spännande och betydelsefull karriär inom analys och utredning. Utbildningen är konsekvent rankad som ett av de bästa ekonomiprogrammen i Sverige och erbjuder möjligheter till specialisering och utbytesstudier. Utbildningen ger en solid grund i ekonomisk teori, statistik, miljöekonomi och ekonometri. Du lär dig förstå och utvärdera ekonomisk politik och får spjutspetskompetens gällande analys av data från verkligheten. Under utbildningens gång får du besöka potentiella arbetsgivare och du får kontakter på en institution som bedriver framstående forskning inom en rad områden. Framtida arbetsgivare kan vara så väl myndigheter, utredningsinstitut, banker, större företag som internationella och nationella organisationer.

Första terminen består av kurser i mikro- och makroteori och analytiska metoder. Andra terminen ägnas åt kurser i statistik, ekonometrisk teori och tillämpad ekonometri. Tredje terminen kan du välja bland ett stort antal kurser i nationalekonomi och andra ämnen. Fjärde terminen skrivs en uppsats om 30 högskolepoäng (hp).

Programmet ges i Uppsala. Undervisningen sker på engelska. Programmet leder till en filosofie masterexamen med nationalekonomi som huvudområde. Utbildningen ger behörighet till forskarutbildningen i nationalekonomi.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 60 hp nationalekonomi. Därutöver krävs 15 hp statistik (eller närliggande ämne).Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i nationalekonomi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön