Masterprogram i paleobiologi - PANGEA

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Frankrike
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Frankrike

Masterprogram i paleobiologi - PANGEA

Vid Uppsala universitet bedrivs forskning inom de flesta av geovetenskapens huvudområden: geologi, paleobiologi, hydrologi/hydrogeologi och naturgeografi. Som student inom masterprogrammet i paleobiologi - PANGEA möter du lärare som är aktiva forskare och experter inom sina områden. En jämn ström av tillresande studenter gör att du studerar i en internationell miljö.

Med fokus på livets utveckling på jorden, hur vi kan utnyttja och bevara vårt geologiska arv samt hur vi praktiskt kan tillämpa kunskap om jorden för att förstå vår framtid ger masterprogrammet dig den kompetens som krävs för kvalificerad yrkesverksamhet eller forskarutbildning, i Sverige eller internationellt. Vi förväntar oss att studenter efter programmet kommer bidra med expertkunskap hos både myndigheter och organisationer.

Programmet leder till en naturvetenskaplig masterexamen med geovetenskap som huvudområde samt en motsvarande examen från något av de andra lärosäten som deltar i samarbetet.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp med 90 hp geovetenskap eller 90 hp biologi.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i paleobiologi - PANGEA

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön