Masterprogram i retorik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i retorik

Inom masterprogrammet i retorik kan du fördjupa dig inom olika forskningsdiscipliner, såsom retorikhistoria, politisk retorik, retorisk teori, epistemologi liksom moderna tillämpningar av den klassiska disciplinen. Du kan skräddarsy din utbildning med specialisering inom den del av retorikämnet som intresserar dig. Därutöver har du frihet att sätta samman din examen med kurser från andra ämnen som t ex filosofi, genusvetenskap, litteraturvetenskap eller språk.

Kurserna är seminariebaserade och erbjuder träning i muntlig kommunikation, textanalys och kritiskt tänkande. Vi rekommenderar också att du följer det högre seminariet i retorik, där du kan ta del av den aktuella forskningen i ämnet.

Läser du det tvååriga programmet kan du göra praktik. Ofta har våra studenter praktiserat på medieföretag, förlag och tidskrifter.

Programmet leder till en magister- eller masterexamen i retorik, vilket ger dig möjlighet att arbeta inom yrken där granskning, analys och behandling av texter och andra medier står i centrum, i Sverige eller internationellt. Du kan arbeta inom kommunikationssektorn, statlig förvaltning eller kulturförmedling, till exempel förlag. Programmet öppnar även för fortsatt akademisk karriär. En del som har tagit sin examen hos oss har fortsatt till forskarutbildning.

Våra tidigare studenter arbetar till exempel inom forskning, undervisning, kulturområdet och med kommunikation. De har yrkestitlar som exempelvis forskningsassistent, retorikkonsult och förlagskoordinator.

Förkunskaper

Kandidatexamen med 60 hp retorik. Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i retorik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön