Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Gotlands Län
30 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gotlands Län

Osteologi A

Osteologi är läran om ben, något man hittar mycket av på utgrävningar och som kan ge oss en stor mängd kunskap om ett samhälle. Vilka djur hade människorna som bodde där? Vilka djur jagade de? Vilken kost åt de? Hur mådde de? Hur friska var de? Hur länge levde de? Var växte de upp?

Allt det är exempel på frågor du som osteolog många gånger kan ge svar på och under utbildningen får du lära dig hur man gör detta i praktiken. Kursen Osteologi A ger dig grunderna i människans och däggdjurens anatomi och skeletts uppbyggnad och hur de utvecklats och fungerar. Vidare introduceras osteologiska metoder för bland annat ålders- och könsbedömning. Med exempel från olika tider och platser används osteologiska material för att belysa olika arkeologiska frågor och evolutionen, så som införandet av jordbruket, tämjandet av djur och växter.

Viss undervisning och examination på engelska kan förekomma.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Historia 1b eller 1a1+1a2, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2, Engelska 6

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Osteologi A

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön