Populationsgenomik

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Populationsgenomik

De senaste framstegen inom genomik erbjuder möjligheten att få nya insikter om ett stort utbud av frågor i evolutionsbiologi, med tillämpningar inom så skilda områden som bevarandebiologi och medicin. Kursens övergripande syfte är att ge studenter med en gedigen bakgrund inom biologi en översikt av dessa frågor och en fördjupad förståelse för de begrepp och verktyg som används för att besvara dem. Kursen kommer att organiseras kring flera moduler och ett självständigt arbete.

Förkunskaper

Avklarade kurser om 150 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi. I båda fallen krävs dessutom en fortsättningskurs i evolutionsbiologi, bioinformatik, genetik, ekologi eller limnologi om 15 hp. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Populationsgenomik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön