Professionellt skrivande

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Professionellt skrivande

Skriv som ett proffs! Inom många yrken är skrivande en viktig del av arbetet. Denna kurs är för dig som vill utveckla och förbättra hur du skriver i yrkeslivet. Under denna kurs kommer du att bli bättre på att anpassa dina texter för olika mottagare och sammanhang. Du kommer också att få verktyg för att planera och bearbeta ditt skrivande.

Kursen är uppdelad i två delkurser där du både teoretiskt och genom praktiska övningar utvecklar dina kunskaper om villkoren för skrivande i arbetslivet. Med vetenskapliga metoder får studera och analysera på vilket sätt texter passar i olika sammanhang. Genom att öva på att skriva olika sorters texter och utvecklas du som skribent genom respons från lärare och andra studenter.

Med den här kursen får du bättre förståelse för hur texter fungerar i yrkeslivet och den stärker din kompetens att använda skrivande i professionella sammanhang.

Nu har du chansen att läsa kursen från var som helst. Kursen ges på helt distans och genomförs i digital lärplattform. Den bygger på självstudier, grupparbeten och kommunikation i den webbaserade undervisningsmiljön såväl som muntliga och skriftliga examinationer. För att delta behöver du en dator med internetanslutning och headset. I den digitala kursen får du samma innehåll som en campuskurs men kan läsa den var som helst, det innebär också att kursen kräver lika stor arbetsinsats som en campuskurs.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Professionellt skrivande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön