Selektiv mutism hos barn och ungdomar - kartläggning och intervention

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Selektiv mutism hos barn och ungdomar - kartläggning och intervention

Selektiv mutism är ett ångesttillstånd där en person inte klarar av att tala i vissa situationer, trots att personen har ett språk och kan tala i andra situationer. För att diagnosen ska kunna sättas får talhämningen inte bättre förklaras av andra faktorer som exempelvis autismspektrumtillstånd eller bristande språkförmåga. Kursen fokuserar på utredning och behandling av selektiv mutism och vänder sig till logopeder, psykologer, speciallärare, specialpedagoger och kuratorer.

Undervisning sker i form av föreläsningar, redovisningar och gruppuppgifter. Föreläsningarna kommer att hållas av personer från olika yrkesgrupper med erfarenhet av utredning och behandling av selektiv mutism. Vidare kommer föreläsare kopplade till forskningsteam med aktuell forskning kring selektiv mutism att hålla seminarium.

Distanskursens upplägg: Kursen innehåller cirka tio tillfällen med heldagars obligatorisk undervisning. Kurstillfällena bygger på mycket interaktion och diskussion och kräver deltagande. All undervisning sker dagtid via Zoom. För att delta i kursen krävs en dator med internetanslutning, webbkamera, headset och ett tyst rum.

Förkunskaper

Logopedexamen, psykologexamen, speciallärarexamen, specialpedagogexamen, hälso- och sjukvårdskuratorsexamen eller legitimerad hälso- och sjukvårdskurator.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Selektiv mutism hos barn och ungdomar - kartläggning och intervention

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön