Sök utbildning 👉
Fristående kurser (avancerad nivå)

Svamparnas mångfald och evolution

Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
10 hp
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
Vår 2025 se detaljer
Utbildningsform
Distans

Svamparnas mångfald och evolution

Svamparna utgör en av de artrikaste organismgrupperna och har en avgörande roll i de flesta ekosystem. De har dessutom en stor kulturell och ekonomisk betydelse, bland annat för förädling av livsmedel. Genetiska faktorer och fortplantningsstrategier gör att evolutionära mönster vi observerar hos svamparna skiljer sig från andra organismers och i denna kurs behandlar vi deras evolution utifrån modern forskning.

Distanskursens upplägg: Den obligatoriska fältkursen genomförs 16-22 mars 2025. Transport ordnas från Uppsala och gemensamt boende ingår. Kommunikationen mellan lärare och student sker med Zoom. Att dela innehåll fungerar inte på Linux, och för MacOS X och Windows krävs en plug-in. Vi använder lärplattformen Studium för kurshemsidan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Vår 2025

  • Distans
  • Distans

Förkunskaper

Avklarade kurser om 150 hp inklusive (1) 60 hp biologi samt 30 hp kemi eller 30 hp geovetenskap, eller (2) 90 hp biologi. I båda fallen inklusive antingen Allmän och molekylär systematik, 10 hp, eller de två kurserna Evolutionära processer, 15 hp och genomgången Evolutionära mönster, 15 hp. Engelska 6. (Med en svensk kandidatexamen uppfylls kravet på engelska.)
Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...

Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Highlights