Teologprogrammet - Kristendom i historia och nutid

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Uppsala
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Teologprogrammet - Kristendom i historia och nutid

Teologprogrammet är en aktuell och relevant utbildning som ger dig förmågan att tolka och att kritiskt och konstruktivt granska olika religiösa värderingar och sätt att se på livet, historiskt och idag. Den förbereder dig för framtiden, oavsett om du vill jobba inom kristna kyrkor, muslimska församlingar, ekumeniska organisationer, myndigheter eller den vidare kultursfären. Utbildningen ger dig möjlighet att studera, reflektera och analysera utifrån olika teologiska perspektiv.

Du bestämmer själv om du vill fördjupa dig inom kristen eller islamisk teologi. Skulle du hitta något annat område som intresserar dig, exempelvis judiska eller buddhistiska traditioner, kan du gräva djupare i det också.

I fokus för utbildningen står teologisk tolkning av mänskligt liv, i historia och samtid. Perspektiven är flera: filosofiska, språkliga, beteendevetenskapliga och historiska. Under programmet tränas du i att tolka och förstå religiösa texter, praktiker och kulturuttryck. Programmet leder till en teologie kandidatexamen med religionsvetenskap som huvudområde.

Teologprogrammet är en yrkesförberedande utbildning för dig som vill arbeta inom kristna eller muslimska civilsamhällsorganisationer som Svenska kyrkan och kristna frikyrkor eller med olika former av muslimskt ledarskap inom olika samfund och studieförbund. Du kan också arbeta med själavård inom till exempel fängelser, sjukhus, försvarsmakten eller olika privata företag.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Teologprogrammet - Kristendom i historia och nutid

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön