Växter och djur i närmiljön för grundlärare F-6

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Växter och djur i närmiljön för grundlärare F-6

Vilken organism är det där? Som lärare får du säkert många frågor om arter som du inte kan svaret på. Den här kursen ska ge dig möjlighet att ge bättre svar på dessa frågor. Kursens tempo är relativt lågt för att ge möjlighet att studera organismer i närmiljön under ett helt år, samt ge idéer på hur man kan bedriva undervisning bland all vår mångfald under hela året.

Den faktiska studietakten är lägre än den som anges. Den låga studietakten är cirka 6 % och innebär att du, utöver helgträffen i mitten av juni, själv bestämmer när du tar sommarledigt och när du vill arbeta med kursen under sommaren.

Distanskursens upplägg: Obligatoriska fältmoment genomförs i Uppsalatrakten under tre helger. (En helg i mitten av oktober 2024, en helg i slutet av januari 2025, samt en helg i mitten av juni 2025 för kursen som startar hösten 2024. En helg i slutet av januari, en helg i mitten av juni samt en helg i mitten av oktober 2025 för kursen som startar våren 2025.) Fältmoment, insamling och dokumentation av arter genomförs på hemmaplan. Övrig undervisning som föreläsningar, bestämningsövningar med mera sker online. Kommunikation mellan lärare och studenter sker via e-post, på kursens sida på lärplattform samt med e-mötesverktyg. Tillgång till dator med stabil internetuppkoppling och webbkamera krävs.

Förkunskaper

Lärarexamen avsedd för arbete i minst en av årskurserna 1-6 i grundskolan, alternativt 150 hp inom Grundlärarprogrammet med inriktning mot arbete i årskurs F-3 eller 4-6 inklusive 15 hp inom området natur och teknik.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Växter och djur i närmiljön för grundlärare F-6

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön