Växternas struktur och funktion

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Uppsala
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-10-15

Växternas struktur och funktion

Hur fungerar växter? Hur och varför fick de sina egenskaper? Det är de viktigaste frågorna som behandlas under kursen. Uppkomsten av ledningsvävnad, det vill säga förmågan att aktivt transportera vatten och fotosyntesprodukter, och blommans framväxt är två evolutionära händelser som, med facit i hand, varit avgörande för att forma allt landbaserat liv som vi känner idag. Kursen är baserad på dessa och andra viktiga evolutionära innovationer och granskar dem i detalj vad gäller funktion, historia och utveckling.

Föreläsningar, seminarier och laborationer inom ämnena växtfysiologi, växtsystematik, evolutionär funktionsgenomik och ekologi ges integrerat och i anslutning till aktuellt problem, och du kan alltid diskutera dina frågor med kunniga lärare inom dessa områden. Kursen innehåller en sektion med histologiska beredningar och metoder för ljusmikroskopi som används i laboratorier inom många biologiska discipliner.

Kursen riktar sig både till dig som funderar på vidare och mer avancerade studier inom något botanikämne, och till dig som mer allmänt önskar bredda och fördjupa dina kunskaper om växternas biologi. Kursen är yrkesrelevant för blivande biologi- och naturkunskapslärare och för alla som tänker arbeta med eller forska på växter, naturvård eller ekologi.

Fältkursen på Klubban planeras preliminärt till 6-15 november 2024.

Förkunskaper

60 hp biologi inklusive 1) Organismernas evolution och mångfald, 15 hp, Molekylärbiologi och genetik, 10 hp, samt genomgångna kurser Cellbiologi, 15 hp och Fysiologi 15 hp varav 4 hp växtfysiologi, eller 2) Biologi A:mönster och processer, 22,5 hp processer, 22,5 hp, eller Biologi A: mönster, processer och didaktik 22,5 hp, samt genomgångna kurser Cellbiologi, 15 hp och Fysiologi 15 hp varav 4 hp växtfysiologi.

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Växternas struktur och funktion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön