Frontendutvecklare React, Distans
Har du ett intresse av att lösa komplexa problem på webbsajter samtidigt som du skapar användarvänliga produkter som andra verkligen vill använda? Drivs du av möjligheten att arbeta med de senaste apparna, systemen och teknikerna som är högaktuella på arbetsmarknaden? Är du både logisk och strukturerad och trivs i teamarbete? Gillar du tanken på att arbeta i en dynamisk miljö där det ständigt dyker upp nya teknologier att lära sig?
I rollen som Frontendutvecklare med fokus på React kommer du att vara engagerad i utvecklingen av webbappar, e-handelssajter och webbtjänster. Du kommer att få lära dig JavaScript och användargränssnitt, främst React, men även andra som Angular och Vue.
Efter avslutad utbildning kommer du att vara kvalificerad för roller som frontendutvecklare, webbutvecklare eller javascriptutvecklare.
Då kanske du känner att Frontendutvecklare React är något som passar just dig?
Utbildningen startar våren 2025.
Kommande starter
Förkunskaper
Behörighet till yrkeshögskolan
För att bli antagen måste du uppfylla grundläggande behörighet för yrkeshögskola eller ansöka på reell kompetens. Du hittar information om behörighet till yrkeshögskola på deras hemsida och där kan du läsa mer om grundläggande behörighet.
Har du ytterligare frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Särskilda förkunskaper
Du måste ha lägst betyg E/G/3 i följande kurser eller motsvarande kunskaper i:
- Programmering 1
ELLER
- Webbutveckling 1
Motsvarande kunskaper kan du ha fått via egen programmering eller tidigare jobb, så kallad reell kompetens. Prata med utbildningsledaren inför din ansökan.
Reell kompetens
Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Tjänstgöringsintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens. Tjänstgöringsintyget ska innehålla uppgifter om ditt arbetsområde (=arbetsuppgifter), sysselsättningsgrad, datum du var anställd och underskrift från ansvarig på din arbetsplats.
Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.
Urval
Urvalet görs dels på medelbetyg baserat på gymnasiebetyg (25%) och dels på ett urvalsprov (75%) som tillsammans skapar den sökandes meritvärde.
Den 20 juni antas de med högst meritvärde till utbildningen, övriga behöriga sätts på en reservlista med numrerad reservplats.
Examen & Intyg
Betyg ges för varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.
Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran erhålla ett utbildningsbevis.
Kostnader
Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.
Gör en intresseanmälan
Längre utbildningar och korta kurser
Yrkeshögskolan i Borås har en klar idé. Vi ska kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete och aktivt arbeta tillsammans med vårt lokala näringsliv. Det är nog inte helt unikt för just våra YH-utbildningar, men vi tror att vi är ovanligt...
Läs mer om Yrkeshögskolan i Borås och visa alla utbildningar