Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Stockholms Tekniska Institut

UX-designer

UX-designer

Vad gör en UX-designer?

Som UX-designer analyserar och arbetar du fram användarvänlig design för system, program, appar och andra IT-lösningar. Arbetet sker i gränssnittet mellan teknik och människa och utifrån kunskaper och forskning om användarbeteende. Du arbetar ofta inom större IT-bolag, konsultbolag eller produktbolag och du kan arbeta i roller som UX-designer, produktdesigner, interaktionsdesigner, informationsdesigner eller business designer.

STI:s utbildning
Under din tid på STI lär du dig helheten kring hur UX skapas men också de avgörande detaljerna för att bli trygg i rollen som UX-designer.

Utbildningen ger dig kunskap i de vanligaste programvarorna inom user-research, och att förståelse för affärsmål och organisationers mål. Du får färdigheter i att kunna kommunicera insikter, designidéer och presentera information och skapa prototyper. Du lär dig agila arbetssätt och att arbeta i team.

En UX-designer arbetar ofta ihop med programmerare och andra yrkesroller inom IT, du kommer därför ha vissa projekt ihop med STI:s andra IT-utbildningar.

En stor del av utbildningen är LIA-praktik så du kommer att kunna omsätta teori till praktisk arbetslivserfarenhet och få chansen att lära dig yrkesrollen i praktiken och skaffa värdefulla kontakter.

Välkommen till STI!

Förkunskaper

För att vara behörig behöver du;

  • Grundläggande behörighet för Yrkeshögskolan.
  • Slutbetyg från motsvarande gymnasieskolan eller gymnasial vuxenutbildning

    med lägst betyg E/3/G i följande kurser:

  • Svenska (lägst nivå 2b eller Svenska som andraspråk 2)
  • Engelska 6/B

eller;

  • Motsvarande kunskaper och färdigheter, förvärvade inom exempelvis annan utbildning eller yrkeserfarenhet.

Urval sker genom särskilt prov.

STI - Stockholms Tekniska Institut

Ta steget till ett bra jobb och en hållbar karriär!

Var med och skapa framtidens samhälle och gör ny teknik och innovation till din vardag. Utbilda dig på STI! STI erbjuder YH-program för din framtida karriär inom samhällsbyggnad, teknik och IT. Sedan 1924 har över 40 000 personer examineras och...


Läs mer om STI - Stockholms Tekniska Institut och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

STI - Stockholms Tekniska Institut

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner

Elev 2022

Valde mellan flera olika skolor och är hittills väldigt nöjd över mitt val att studera hos STI. Det är roligt att komma till skolan och jag har redan lärt mig massor.