Sök utbildning 👉
Yrkeshögskola

Digital Designer

Yrgo, i Göteborg
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2025 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15 (Visa fler)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
september 2025 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2025-04-15 (Visa fler)
Utbildningsform
Klassrum
Vill du veta mer?

Digital Designer

Digital Designer

Vill du jobba med design, teknik, UI, UX och motion design?

Digital Designer är en designutbildning för dig som vill jobba som kreativ problemlösare. Under utbildningen lär du dig att arbeta professionellt och innovativt för att designa digitala produkter och tjänster.

Vad gör en Digital Designer?

Som Digital Designer arbetar du med UI-design (User Interface), typografi, UX (User Experience), 3D och motion design. Du designar digitala koncept och produkter: allt ifrån innovativa helhetslösningar till delar eller redesign av en existerande produkt eller tjänst.

I arbeten ingår även att utveckla designsystem och varumärkesbyggande visuella identiteter. Designen skapas med de för branschen vanliga verktygen så som Figma, Adobe suiten, kod och CMS-verktyg och vi tar hjälp av AI där det är lämpligt.

Du arbetar ofta i projektform tillsammans med exempelvis programmerare. Tillsammans skapar ni kreativa, behovsstyrda eller strategiskt anpassade upplevelsebaserade lösningar som är användarvänliga och sätter visuell design i första rummet.

Yrkesroller och arbetsplatser

Efter utbildningen kan du bland annat jobba som Digital Designer, Frontend Designer, Experience Designer, UI Designer eller Product Designer. Din framtida arbetsplats kan vara på produkt- eller tjänstebolag, kommunikations-, reklam-, design- eller webbyrå, eller inhouse på företag.

Om utbildningen

Under utbildningen får du bland annat

  • lära dig hur design och teknik tillsammans skapar digitala produkter – alltifrån UI-design, UX-design och visuell design
  • designa motion-enheter såsom film, animeringar och 3D
  • arbeta professionellt i skarpa projekt mot kund och lära dig metoder för att arbeta agilt, det vill säga att arbeta med täta avstämningar, regelbundna delleveranser och löpande utvärderingar under ett projekts gång
  • arbeta innovativt och konstruktivt anpassat till den nya tekniken i vår omvärld
  • implementera och hypotetiskt använda AI för att kombinera funktioner och utveckla produkter och tjänster
  • kunskaper om programmering i exempelvis HTML, CSS och olika CMS-verktyg
  • lära dig att skapa digitala tjänster och produkter, med fokus på användbarhet och användarupplevelse (UX)
  • lära dig utforma visuell design där pixlar, vektorer, grafisk form, typografi och detaljer förstärker förståelse och effekt
  • lära dig att utforma visuella identiteter med tillhörande designsystem.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

september 2025

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2025-04-15

september 2026

  • Klassrum
  • Göteborg
  • Sista ansökan: 2026-04-15

Kursinnehåll

Kurser

5 poäng motsvarar en veckas heltidsstudier.

  • Examensarbete, 30p
  • Frontendutveckling, promptar och AI, 45p
  • LIA, 135p
  • Motion design, 3D och digitala assets, 60p
  • Produktdesign och UI design, 60p
  • UX design, tillgänglighet och hållbarhet, 20p
  • Visuell design, branding och strategi, 50p

LIA (praktik)

LIA (Lärande i arbete) är yrkeshögskolans motsvarighet till praktik och är en av de mest uppskattade delarna av utbildningen. Det är en unik möjlighet att träna på din framtida yrkesroll och få erfarenhet redan under studietiden. LIA innebär också att du kan knyta värdefulla kontakter i arbetslivet som du kan ha nytta av efter utbildningen.

Studieupplägg och examen

Utbildningen genomförs på plats, omfattar 2 års studier på heltid och leder till en yrkeshögskoleexamen. Undervisningen varierar mycket och består bland annat av individuella arbeten, projektarbeten, föreläsningar och studiebesök. På Yrgo samarbetar vi tätt ihop med näringslivet och många av de föreläsare och handledare du stöter på under utbildningen kommer från branschen.

Samarbete med arbetslivet

Vi har ett tätt samarbete med flera företag och organisationer inom branschen, som bland annat deltar i utbildningens ledningsgrupp, tar emot studerande på LIA och håller i kurser. Utbildningen genomförs i samarbete med följande aktörer:

HIQ – Forsman & Bodenfors – Habermax – Högskolan i Halmstad – Humblebee – ICA Reklam – Polestar – Publicis Sapient – MK Media – Raket Webbyrå – Stendahls Reklambyrå – Where is my pony – Grebban – Mölnlycke Health Care

Så ansöker du

  1. Ladda ner arbetsprovet.
  2. Samla ihop de dokument du ska skicka med din ansökan.
  3. Skicka in din ansökan på webben via vårt ansökningssystem.

Bifoga i din ansökan

  • Digital kopia på dina gymnasiebetyg, det vill säga inskannade eller fotograferade kopior på dina originalbetyg som är signerade och datumstämplade.
  • Eventuellt andra dokument som visar att du uppfyller förkunskapskraven.
  • Arbetsprov.

Förkunskaper och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du uppfylla vissa förkunskapskrav:

Grundläggande behörighet

Innebär att du har en gymnasieexamen eller motsvarande.Mer om vad grundläggande behörighet innebär.

Har du pågående studier?

Har du pågående behörighetsgivande studier? Då kan du komplettera med dina betyg efter ansökningsperioden. Sista datum för komplettering av betyg är 13 juni. För att vi ska kunna veta att du läser behörighetsgivande studier måste du bifoga ett studieintyg i din ansökan.

Arbetsprov

För den här utbildningen ska du göra ett arbetsprov som finns tillgängligt för nedladdning under ansökningsperioden. Utförliga instruktioner hittar du i arbetsprovet.

Dator och kursmaterial

Du behöver en dator för dina studier. För den här utbildningen rekommenderar vi att du har en kraftfull bärbar dator. I branschen är Macbook Air eller MacbookPro med M1 eller M2 chip standard. Det tillkommer inga kostnader för kursmaterial.

Antagning och urval

Är det fler sökande som uppfyller förkunskapskraven än det finns platser gör vi ett urval för att avgöra vilka som blir antagna.

Hur görs urvalet?

Urvalet för denna utbildning gör vi baserat på ett muntligt och tekniskt/digitalt prov. Provet utgår från arbetsprovet och du bedöms på prioriterings- och problemlösningsförmåga, kommunikationsförmåga, tekniskt kunnande och finish, design/formgivning och kreativitet. Provet bedöms av sakkunnig branschföreträdare och representant från Yrgo.

Efter avslutad ansökningsperiod kommer du som uppfyller förkunskapskraven att få en inbjudan till urvalsproven, som genomförs digitalt.

Antagningsbesked

Om du ansöker under ordinarie ansökningsperiod får du ditt antagningsbesked i juni. Gör du ensen ansökanfår du ditt antagningsbesked så snart vi har behandlat din ansökan.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiestöd från CSN.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Nathalie
5/5
08 feb 2023
Ten out of ten

recommend recommend! Utbildningen är relevant och lärorik. Hålls uppdaterad över de senaste trenderna. Man får även mycket frihet att utvecklas inom det man tycker om. Bra basku...

Visa hela

HITTA DIN FRAMTID HOS YRGO

En yrkeshögskoleutbildning ger dig precis den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Välj bland vårt stora och breda utbud. Yrgo, högre yrkesutbildning Göteborg, är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Varje år...

Läs mer om Yrgo och visa alla utbildningar

Highlights