Visa allastudier.se som: Mobil

351 beviljade YH-utbildningar

IP-Paralegal, Kommersiell drönaroperatör och Virtual Reality-utvecklare är tre nya utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken att starta under hösten 2017 och våren 2018.

Nu är det klart vilka yrkeshögskoleutbildningar som får tillstånd av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta de närmaste åren. Totalt har 351 yrkeshögskoleutbildningar blivit beviljade och kommer förse arbetsmarknaden med kompetens. Flest platser beviljas inom områdena Teknik, Bygg och anläggning, Ekonomi och Vård och omsorg. 

Yrkeshögskolan är den enda utbildningsformen där arbetslivets medverkan är obligatorisk, och det är endast utbildningar till yrken som efterfrågas som beviljas.

– Företrädare för svenskt arbetsliv har stora möjligheter att få den kompetens de återkommande säger att de inte får. Vi hoppas nu att arbetsgivare vill engagera sig i de olika utbildningarna, så att de blir ännu mer relevanta för arbetslivet, säger Jill Thenander, chef för avdelningen för utbildningsfrågor på Myndigheten för yrkeshögskolan.

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Här är yrkena vi ärver

Vilka faktorer påverkar oss mest när vi väljer utbildning och yrke? Få vill nog svara ”föräldrar” på den frågan. Men våra föräldrars yrke har större betydelse än vi tror, en undersökning visar att var tionde svensk har samma yrke som sina föräldrar. Så mycket som var tionde svensk har samma yrke som sina föräldrar visar en undersökning, gjord av Du&Jobbet.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Yh-mässan i Stockholm 19-20 mars

På tisdag slår Yh-mässan upp dörrarna på Kulturhuset, för alla som är intresserade av att hitta en utbildning som med all sannolikhet kommer att leda till jobb. – Vi vill lyfta upp och belysa Yh-utbildningar, det är många som inte vet vad en yrkeshögskoleutbildning innebär. Mässan är ett fantastiskt tillfälle att få träffa Yh-anordnare, få inspiration och praktiska råd kring Yh-utbildningar.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-08

Studera med funktionshinder

Har du en funktionsnedsättning och vill studera? Det finns mycket hjälp att få på högskolor, folkhögskolor och yrkeshögskolor om du till exempel har dyslexi, syn- eller hörselnedsättning. Läs mer här!

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön