Visa allastudier.se som: Mobil

351 beviljade YH-utbildningar

IP-Paralegal, Kommersiell drönaroperatör och Virtual Reality-utvecklare är tre nya utbildningar som Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken att starta under hösten 2017 och våren 2018.

Nu är det klart vilka yrkeshögskoleutbildningar som får tillstånd av Myndigheten för yrkeshögskolan att starta de närmaste åren. Totalt har 351 yrkeshögskoleutbildningar blivit beviljade och kommer förse arbetsmarknaden med kompetens. Flest platser beviljas inom områdena Teknik, Bygg och anläggning, Ekonomi och Vård och omsorg. 

Yrkeshögskolan är den enda utbildningsformen där arbetslivets medverkan är obligatorisk, och det är endast utbildningar till yrken som efterfrågas som beviljas.

– Företrädare för svenskt arbetsliv har stora möjligheter att få den kompetens de återkommande säger att de inte får. Vi hoppas nu att arbetsgivare vill engagera sig i de olika utbildningarna, så att de blir ännu mer relevanta för arbetslivet, säger Jill Thenander, chef för avdelningen för utbildningsfrågor på Myndigheten för yrkeshögskolan.

Här hittar du hela listan på utbildningar beviljade för kommande läsår: 

YH-utbildningar som fått klartecken starta hösten 2017 och våren 2018

AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 01 mar 2017

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-21

Toppa utomlands

En yrkeshögskoleutbildning är branschnära och skapar kontakter – i Sverige. Men om du vill söka jobb utomlands krävs oftast en Bachelor- eller Masterexamen från universitet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-02-26

Plugget som leder till jobb

Genom avancerade analyser kan myndigheterna se vilka utbildningar som kommer att ge studenterna jobb.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Ökad efterfrågan på farmaceuter

Sedan avregleringen av apoteken har det kommit cirka 200 nya apotek. En ny utbildning ska täcka behoven. Här hittar du tips och länkar. År 2009 avreglerades apoteket, sedan dess har det tillkommit ungefär 200 nya apotek och 20 nya apoteks­aktörer i Sverige. – Avregleringen har inneburit ett uppsving på farmaceutarbetsmarknaden, säger Johan Wallér, vd för Sveriges Apoteksförening.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön