22 sep 2023

5 fördelar med att plugga på komvux

Är du osäker på om en komvuxutbildning är rätt för dig? Det finns många olika utbildningsformer och det är inte lätt att veta skillnaden mellan dem och vad som passar dig bäst. Här listar vi fem fördelar med att plugga på komvux för att du ska hitta den utbildningsform som passar dig bäst. 

Komvux erbjuder utbildningar och kurser för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå eller gymnasienivå. Vill du läsa vidare men saknar betyg eller vill du byta bana och läsa en yrkesutbildning? Då kan komvux vara alternativet för dig. Läs vidare för att veta fördelarna med att plugga på komvux.

Alla komvuxutbildningar

1. Möjlighet att komplettera utbildning

Komvux erbjuder dig möjlighet att läsa upp betyg på grundskole- och gymnasienivå. Om du behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå, finns den grundläggande vuxenutbildningen för dig. Har du istället ett ofullständigt betyg från gymnasiet eller saknar kurser? Då finns den gymnasiala vuxenutbildningen. Komvux öppnar dörrar för din framtid! 

2. Stort urval av kurser och utbildningar

För dig som behöver komplettera din grundskoleutbildning eller gymnasieutbildning erbjuder komvux ett stort antal kurser och utbildningar. Allt från historia till programmering. Dessutom kan du läsa kortare yrkesutbildningar på yrkesvux, vilket passar dig som vill byta karriär senare i livet.

Läs på yrkesvux

3. Möjlighet att läsa på distans

Komvux erbjuder kurser och utbildningar på distans, perfekt för dig som kanske vill läsa upp betyg i en kurs samtidigt som du jobbar. Komvux går att läsa i samtliga kommuner i Sverige.

4. CSN-berättigad

Alla komvuxutbildningar berättigar till studiemedel från CSN. Det innebär att du får ett studiestöd för att kunna studera. 

5. Flexibilitet – du bestämmer och planerar din studietid 

Du avgör själv om du vill studera på heltid, deltid, dagtid eller kvällstid. Valmöjligheterna är många! Det är upp till dig om du vill läsa en eller flera kurser samtidigt och hur du vill kombinera dem. Du bestämmer och planerar alltså din studietid själv när du pluggar på komvux. 

Senast uppdaterad: 22 sep 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Så lyckas du efter Komvux

Med  nya antagningsregler till högskolan hamnar många studenter från Komvux i en ansökningslabyrint. AllaStudiers expert hjälper dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Solongo bytte karriär med Komvux

Har du tänkt tanken att säga upp dig och byta jobb någon gång? Solongo Luvsantseren tänkte inte bara – hon gjorde det också. Vägen via Lernias lärlingsutbildning ledde till ett nytt jobb.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-18

My-Madelene slutförde grundskolan genom studier på distans

My-Madelene Karlsson har genom NTI-skolan gått från att känna sig tvingad till tråkiga studier hon inte klarade av till att hitta motivationen och glädjen i att studera och läsa. Nu vill hon plugga vidare på distans och förhoppningsvis bli barnskötare en vacker dag.

Läs mer