23 feb 2023

5 fördelar med att plugga på komvux

Är du osäker på om en komvuxutbildning är rätt för dig? Det finns många olika utbildningsformer och det är inte lätt att veta skillnaden mellan dem och vad som passar dig bäst. Här listar vi fem fördelar med att plugga på komvux för att du ska hitta den utbildningsform som passar dig bäst. 

Komvux erbjuder utbildningar och kurser för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskole- eller gymnasienivå. Vill du läsa vidare men saknar betyg eller vill du byta bana och läsa en yrkesutbildning? Då kan komvux vara alternativet för dig. Läs vidare för att veta fördelarna med att plugga på komvux.

1. Möjlighet att komplettera utbildning

Komvux erbjuder dig möjlighet att läsa upp betyg på grundskole- och gymnasienivå. Om du behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå, finns den grundläggande vuxenutbildningen för dig. Har du istället ett ofullständigt betyg från gymnasiet eller saknar kurser? Då finns den gymnasiala vuxenutbildningen. Komvux öppnar dörrar för din framtid! 

2. Stort urval av kurser och utbildningar

För dig som behöver komplettera din grundskole- eller gymnasieutbildning erbjuder komvux ett stort antal kurser och utbildningar. Allt från historia till programmering. Dessutom kan du läsa kortare yrkesutbildningar, vilket passar dig som vill byta karriär senare i livet. 

Hitta din yrkesvux-utbildning här

3. Möjlighet att läsa på distans

Komvux erbjuder kurser och utbildningar på distans, perfekt för dig som kanske vill läsa upp betyg i en kurs samtidigt som du jobbar. Komvux går att läsa i samtliga kommuner i Sverige.

4. CSN-berättigad

Alla komvuxutbildningar berättigar till studiemedel från CSN. Det innebär att du får ett studiestöd för att kunna studera. 

5. Flexibilitet – du bestämmer och planerar din studietid 

Du avgör själv om du vill studera på heltid, deltid, dagtid eller kvällstid. Valmöjligheterna är många! Det är upp till dig om du vill läsa en eller flera kurser samtidigt och hur du vill kombinera dem. Du bestämmer och planerar alltså din studietid själv när du pluggar på komvux. 

Alla komvuxutbildningar

Senast uppdaterad: 23 feb 2023

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Hitta nyckeln till din framtida utbildning

I två dagar slår Kulturhuset i Stockholm upp portarna. Utbildningar från tio kommuner i Stockholmsområdet. Så pluggar du Komvux på distans. Tisdagen och onsdagen 18-19 oktober anordnas Vuxenutbildningsmässan i Kulturhuset i Stockholm. Då kan du träffa utbildare från tio kommuner i Stockholmsområdet. – Syftet är för blivande studerande att träffa anordnare och studie- och yrkesvägledare, säger Cari ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Plugga när och hur du vill

Glöm att sitta i skolbänken mellan åtta och tre. Allt fler på Komvux väljer flexibla studier där du pluggar på egen hand i din egen takt. Agnes pluggar matte och jobbar samtidigt. Sökfunktion: Hitta din komvuxutbildning  Hitta din komvuxutbildning på distans – Vi ser ett ökat tryck på flexibla studier. Folk vill kunna kombinera till exempel studier och jobb och vill inte vara låsta, säger Bir ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Jobben unga helst vill ha

Restaurang- och hotelljobb, försäljare och lagerarbetare. Unga väljer ofta jobb med hög personalomsättning och möjlighet att arbeta deltid för att kunna plugga samtidigt. Restaurangbiträde, försäljare och lagerarbetare. De jobb som unga väljer är sådana som har stor omsättning på personalen. Det gör att det finns många öppningar och ingångar för dem som vill in på arbetsmarknaden.
Läs mer