21 okt 2021

Förbered dig för zombieinvasion

Hur gör man om det blir zombieinvasion? Tja, det får deltagarna i ABF:s kurs reda på.

Klä dig i dina slitnaste plagg, pudra dig med mjöl och halta så mycket du kan in i kurssalen.

- Det ger pluspoäng, säger Agnes Löfqvist Nerme som nu ska göra zombiekursen på Arbetarnas bildningsförbund, ABF, i Malmö mer praktisk.

I botten handlar kursen om vapen och flyktvägar vid en zombieinvasion. Agnes, som varit galen i zombies sedan treårsåldern, läste själv kursen 2011. Men när hon nu ska leda den planerar hon in både fältarbete och rollspel.

- För att få insikt i hur man överlever en zombieattack är det bra att först prova vara zombie. Det ger djupare förståelse, säger Agnes.

Även om det förstås är uteslutet med en sådan attack kan kulturen kring zombies lära oss mer om verkligheten, menar hon. Mycket handlar också om att träffa andra med samma intresse, utbyta idéer och klä ut sig. Hennes favoritzombies är helt vitögda och rör sig framåt även utan ben.

- De vill skada och hungrar efter mänskligt kött, säger hon.
 
Fotnot: Kursstart är planerad till november.

Fler udda kurser

Här är höstens trendigaste kurser

Hetaste matlagningen i höst

Sök kurser

Sök fritidskurser i vår sökfunktion

Johan Mårtensson

Senast uppdaterad: 21 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2013-08-28

Nu får hipstern lära sig att bli... hipster!

Surdegen utvecklas inte som den ska och den hemgjorda korven blev inte bra – men nu finns det hjälp för storstadens misslyckade hipsters. I höst startar Medborgarskolan en kurs för dem. – Tanken är väl att man ska kunna utveckla sig till en ännu mer fullfjädrad hipster. Problemet är att hipsters ser sig som så originella att ingen vill erkänna att man faktiskt tillhör en grupp, säger Eva Levin, v ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Fler svenskar vill lära sig arabiska

Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor. Sökfunktion: Hitta din språkutbildning Intresset för att lära sig arabiska har ökat kraftigt i Malmö. Tidigare har studieförbunden haft svårt att locka nybörjare, men nu är efterfrågan stor. – I våras var första gången som vi upplevde ett sökt ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-14

5 pluggtips från Allakando - Privatundervisning, kurser & läxhjälp

Vi på Allakando jobbar dagligen med läxhjälp och vi måste erkänna att vi älskar plugg – att få lära oss nya saker och att utvecklas som personer. Här kommer våra bästa pluggtips!

Läs mer