16 nov 2011

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo.

Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.

Karriären tycks ha gått både upp och ner. Trillingarna medverkade bland annat i Lady Gagas video Paparazzi från 2009, där de i en sekvens sitter i en soffa och hånglar med världsstjärnan. Men skivförsäljningen har uteblivit.

Efter ett anonymt tips har CSN nu fått upp spåret på bröderna som i tre identiska brev förklarat agerandet med att vänner dött och att managern lurat dem på spelningar och pengar. Ärendet ligger nu hos kronofogden, rapporterar st.nu.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Studera i Singapore

Med hög utbildningskvalitet, en spännande mix av nationaliteter, och ett blomstrande affärsliv lockar Singapore många svenska studenter. Singapore är mest känt som en extremt ren stad på grund av stränga lagregler och som en snabbt växande ekonomisk världsmetropol. Som student är Singapore ett mycket bra val av studiedestination. Enligt det internationella företaget QS rankas Singapore som världen ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Psykologi och juridik kan förbjudas

Flera ämnen kan försvinna. Ett av skälen är att "många humanistiska tankeskolor baseras på materialism". Humanistiska ämnen på Irans universitet kommer att ses över och om de bedöms som "för västerländska" – förbjudas. Det meddelade Abolfazl Hassani, representant för utbildningsdepartementet på söndagen. Exempel som nämndes var juridik, kvinnostudier, filosofi, psykologi och statsvetenskap.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-09-09

Ville surfar på ny sommarkurstrend

Att plugga på sommaren för att spetsa betygen har länge varit otänkbart för många svenska ungdomar. Det håller på att förändras menar Anna Skarborg på Upgrades Education som nu startar en ny typ av språkresa utomlands. Ville Hasselgren ska surfa och förbättra engelskan i sommar.  Anna Skarborg på Upgrades Education har på senare tid märkt av ett trendbrott bland svenska ungdomar.
Läs mer