Visa allastudier.se som: Mobil

Lady Gaga-trillingar jagas av CSN

Bröderna jagas för fusk med studiemedlet. Här dyker de upp - i världsstjärnans musikvideo.

Tre svenska trillingar har hamnat i blåsväder. CSN har polisanmält bröderna som mellan 2007 och 2010 ska ha använt förfalskade betyg och intyg för att kvittera ut stora summor pengar för utlandsstudier i Kalifornien och Japan. Enligt CSN rör det sig om 770 000 kronor.

Karriären tycks ha gått både upp och ner. Trillingarna medverkade bland annat i Lady Gagas video Paparazzi från 2009, där de i en sekvens sitter i en soffa och hånglar med världsstjärnan. Men skivförsäljningen har uteblivit.

Efter ett anonymt tips har CSN nu fått upp spåret på bröderna som i tre identiska brev förklarat agerandet med att vänner dött och att managern lurat dem på spelningar och pengar. Ärendet ligger nu hos kronofogden, rapporterar st.nu.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 nov 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Professorn avgår efter att hon har skolkat från sina egna föreläsningar

Kursen råkade ut för ett ovanligt fall av skolk. Inte en enda av föreläsningarna fick någon påhälsning av – läraren. Det var vid delkursen i evidensbaserad medicin vid George Washington University i USA som föreläsaren, professor Venetia Orcutt, aldrig dök upp vid något av föreläsningstillfällena. Att studenterna vid kursen blev utan undervisning påverkade inte deras betyg i negativ riktning: Alla ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

James Franco undervisar på universitet i kurs om James Franco

Ett amerikanskt universitet anordnar kurs om värden för årets Oscarsgala. Stjärnan själv deltar i undervisningen via Skype. Det är på kursen ”Master Class: Editing James Franco… With James Franco” vid Columbia College Hollywood som skådespelaren James Franco kommer att hjälpa till i undervisningen om sig själv. Föreläsare på kursen kommer att vara James Francos redaktör Tyler Danna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så pluggar du utomlands – direkt efter nian

Felicia kunde inte vänta på äventyret utan valde att åka till USA redan direkt efter nian. Här är tips för dig som har bråttom ut i världen.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön