20 okt 2021

Praktiken: Fixa schlagerdrinken

Sofie Pålssons praktik ledde henne rakt in i hetluften kring Eurovision Song Contest i Malmö.  Utbildningen i turism och ledarskap och en bakgrund inom restaurangbranschen gjorde att hon lyckades få drömpraktiken där hon får vara med och smaksätta Eurovision och själv får skapa schlagerdrinken. 

Sofie Pålsson, 26,  pluggar turism och ledarskap på Yh-programmet ”Service Manager for future tourism” i Malmö. Den senaste tiden har hon praktiserat på Foodism, ett företag som tar fram smakprofiler för olika varumärken. Inför Eurovision Song Contest har Foodism tagit fram en smakprofil med fem smaker som ska symbolisera tävlingen i Malmö.

Jag läste om företaget och blev intresserad eftersom jag själv har en bakgrund inom restaurang och bar och är intresserad av smaker och smakkombinationer. När jag sedan fick reda på att de skulle jobba med Eurovision så var det ännu bättre. Det är otroligt lärorikt att få se hur ett så stort evenemang går till, säger Sofie Pålsson.

Sofies huvuduppdrag under praktiken blev att skapa en schlagerdrink, som skulle innehålla alla Eurovisions signatursmaker, det vill säga lakrits, fläder, rabarber, röd chili och äppelmynta.

– Eftersom jag hade smakerna färdiga handlade det om hur jag kunde använda dem, att komma fram till en kombination av syra och sötma som var lyckad, berättar Sofie.

Att just Sofie fick praktikplatsen berodde både på hennes bakgrund och egenskaper.

Att vara trainee på ett ungt företag med få anställda som växer kraftigt med uppdrag är ingen lätt uppgift, här gäller det att kunna hålla många uppdrag i luften, vara flexibel och ha stor social förmåga, något som Sofie besitter, säger Sara Westerlin, Sofies handledare och ägare av företaget.

Hitta spännande turismutbildningar

Sök bland hotell- turism- och restaurangutbildningar i AllaStudiers sökfunktion

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 20 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

"Vi vill ha en levande mässa"

21 mars öppnar yh-mässan i Malmö på Malmö Arena. Där kan du mingla med representanter från en stor mängd intressanta utbildningar, lyssna på inspirerande föreläsningar och speed-dejta studie-och yrkesvägledare. Sandra Strandberg, Fredrik Johnsson, Ylva Claesson och Sandra Smith pluggar själva på yh-utbildningen ”Service Manager för future tourism”.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-22

Utbildningarna som ser bortom betygen

Är du bättre än dina betyg visar? För den som har talang och lämplighet kan yrkeshögskoleutbildning vara lösningen. Antagningen där ser nämligen annorlunda ut än till högskolan. – På yrkeshögskoleutbildningar sker antagningen nära utbildningarna, det är skolorna själva som sköter antagningen, till skillnad från högskolan som har ett nationellt, mer mekaniskt system, berättar Markus Olsson, utbildn ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-28

Vård – jobba för livet

Undersköterskor och sjuksköterskor är livsnerven i vård-Sverige. Det är mångfacetterade yrken med massor av olika jobbmöjligheter. Gemensamt för alla är lusten att jobba för livet, med människor. Här kan du läsa om hur du kan bli en del av vården!

Läs mer