Spexa till ditt studentliv
07 okt 2021

Spexa till ditt studentliv

Studentlivet är inte bara tentor och pluggande. Oscar och Magnus står på scen när de får ledig tid. Länkar: Hitta studentföreningen som passar dig.

När du pluggar på högskola och universitet finns ofta ett smörgåsbord av roliga aktiviteter vid sidan av studierna. Sport, musik, dans och matlagning är bara några av de saker du kan förgylla ditt studentliv med.

Oscar Rosenstam, 23, och Magnus Heier, 22, pluggar till civilingenjörerChalmers i Göteborg. Oscar pluggar fjärde året på teknisk fysik. Magnus pluggar fjärde året på programmet för väg och vattenbyggnad. När de inte studerar står de på scen i Chalmerspexet Bob. I år turnerar man med spexet Marie Curie i Sverige, Finland och England.

– När jag såg en föreställning första gången blev jag helt såld! Alla hade lagt ner så mycket energi och engagemang. De verkade ha så oerhört roligt, säger Oscar.

– Tidigare har jag hållit på och sjungit i Göteborgs gosskör och jag blev indoktrinerad med Göteborgshumor tidigt. Det passade mig bra. Mina vänner sade ”sök till spexet”. Jag gjorde det och kom in, säger Magnus.

– Jag har svårt att tänka mig något roligare, vi får resa runt och folk betalar för att se våra föreställningar! säger Oscar.

I likhet med flera andra spex har Chalmerspexet Bob bara män på scen. Humorn har ibland fått stå emot hård kritik men Magnus menar att humornivån är en del av genren.

­– Det är en traditionell humor, om man inte gillar det så gör man inte. Speciellt när det gäller sång finns det fördelar med en enkönad ensemble, säger Magnus.

Länkar

Så hittar du rätt studentförening

Ninjadräkt eller rosa labbrock – den ultimata guiden till overaller

Hemliga sällskap – nätverka i det dolda

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 07 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Hemliga sällskap - nätverka i det dolda

Från utsidan fåniga nördklubbar dit bara vissa utvalda är inbjudna. Från insidan ett kul socialt nätverk för likasinnade. Hemliga sällskap inom studentvärlden är ett sätt att skapa goda kontakter - i det dolda. Idag är hon en av Sveriges mäktigaste inom studentvärlden, en position hon uppnått  mycket på grund av det nätverk hon skapade under sin studietid.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Ninjadräkt eller rosa labbrock – den ultimata guiden till overaller

Praktisk, ful och traditionsbunden? Overallen orsakar känslor och väcker många frågor: Varför är de så skitiga? Vad betyder färgerna? Och varför byter de byxben med varandra? AllaStudier lät studenter i Göteborg, Linköping, Lund och Stockholm avslöja overallens hemligheter. Det finns många klädesplagg som får benämningen ”overall” av landets studenter.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2011-11-09

"Vi har ingen sprithets"

Snart börjar höstterminen. Då är det dags att välkomna de nya studenterna. Här hittar du tre generalers planer inför nollningen: "Man vill ge tillbaka" På Chalmers studentkårs mottagningskommitté är aktiviteten febril. Ordförande Johannes Schygge berättar att förberedelserna inför aktiviteter som ”Nollympiaden” och ”Nollinsamlingen” pågått under hela året.
Läs mer