23 jun 2011

Studenter dödade under protester

Tre personer dog och ett trettiotal skadades under sammanstötningar mellan studenter och polis i den peruanska staden Huancavelica under tisdagen.

Studenterna tände på den lokala regeringsbyggnaden i protest mot öppnandet av ett nytt universitet i regionen som tros leda till nedskärningar för det existerande universitetet, enligt den mexikanska tidningen Milenio.

Demonstrationståget, som fortsatte mot polisstationen, hindrades av omkring 200 poliser. Bland de dödade fanns en 14 år gammal flicka.

– Folk här är bittra för att polisen skjuter som om vi vore djur, sade en anonym källa till tidningen.

Tidigare hade lokala organisationer demonstrerat i mer än två veckor. Även tidigare har man mött polis i våldsamma sammanstötningar. På Youtube finns klipp från händelserna. OBS! Varning för starka bilder!

Trots att Perus ekonomi förbättrats under det senaste decenniet är mer än 80 % av befolkningen i Huancavelica fattig. Nästan 43 % av stadens spädbarn lider av kronisk undernäring.

Relaterat

Högskola har svar på våldet

Därför revolterar Mellanösterns studenter

Våldsamma studentprotester i London

Per Samuelson / TT-AFP
Senast uppdaterad: 23 jun 2011

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-14

Utlandsplugget ledde till radiopraktik

Hanna Aqvilin, 23, från Borås pluggade i Holland. Här berättar hon själv om hur inriktningen mot EU-journalistik ledde fram till praktikplatsen. Jag har lämnat Sverige och mitt  universitet i Kalmar för att plugga  utomlands i en  studentstad som heter Zwolle i östra  Holland. Jag valde att åka på  utbytestermin för att jag ville ut och resa, lära mig bättre engelska, trä ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-18

Plugga språk och få ett försprång

Engelska och japanska är mest populärt. AllaStudier.se ger dig listan till utbildningarna. Språkresorna har under 50 års tid gett miljontals svenskar ökade kunskaper i olika språk och spännande möten med andra människor och kulturer. – Vi har noterat en ökning av de traditionella tre veckor långa språkresorna under sommarlovet som mestadels lockar 15–16-åringarna.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-06

Sök nu till Storbritannien

Högt ansedda universitet, och relativt låga studieavgifter gör Storbritannien till svenskars mest populära studiedestination. Sök innan 15 januari. Så gör du.

Läs mer