16 apr 2019

Studenter hittade död lärare i vattnet

När studenterna från universitetet i Cambridge var ute på rodd gjorde de ett makabert fynd i vattnet: En avliden lektor.

Det var under söndagen som en grupp studenter från universitetet i Cambridge gjorde en makaber upptäckt när de var ute och rodde på River Cam. I vattnet låg en människokropp, rapporterar The Tab.

– Vi hade stannat för att göra en övning när vi såg kroppen flyta precis bredvid styrmannens plats. Vi informerade folk på stranden och de ringde räddningstjänsten, som kom väldigt snabbt, sade styrmannen Gemma-Claire Ali till tidningen.

– Naturligtvis blev alla fyra roddarna ganska skakade, men situationen hanterades bra av alla inblandade.

Idag kunde polisen bekräfta att den avlidna är Julia Swindells, 60, en tidigare lektor i engelska vid universitetet. Hon har varit saknad sedan 29 oktober. Enligt polisen finns ingen misstanke om brott.

Universitetet i Cambridge är populärt bland svenska studenter. Enligt CSN pluggar det idag 103 personer med svenskt studiemedel i Cambridge.

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-11-13

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands. Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbil ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-14

Så kommer du in på toppuniversitetet

Ett säkert sätt att kickstarta karriären är att ta sig in på ett topprankat universitet utomlands. Men för att ta sig dit krävs mer än höga betyg. Vi tittar närmare på vad som krävs. Hitta din utbildning: I AllaStudiers sökfunktion hittar du många intressanta utbildningar utomlands. Ifall man både vill och kan, då ska man. Det är inställningen Julia Klingberg, 17 år från Helsingborg, har till live ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-03-24

På världens nordligaste universitet

Patrik Kärräng drog norrut när han skulle ta en termin av sina högskolestudier utomlands. Långt norrut. På Svalbard lär han sig försvara sig mot isbjörnar och hur man klarar sig utan solljus en tredjedel av året. Dubbelt så många snöscootrar som människor,  polarvinter då solen inte alls går upp en tredjedel av året, och rekommendation  att bära vapen så snart man beger sig utanför stan. ...
Läs mer