Visa allastudier.se som: Mobil

Studera i Singapore

Med hög utbildningskvalitet, en spännande mix av nationaliteter, och ett blomstrande affärsliv lockar Singapore många svenska studenter.

Student i Singapore

Singapore är mest känt som en extremt ren stad på grund av stränga lagregler och som en snabbt växande ekonomisk världsmetropol. Som student är Singapore ett mycket bra val av studiedestination.

Enligt det internationella företaget QS rankas Singapore som världens tredje bästa studentstad. Hög kvalitet på utbildning kombinerat med ett blomstrande affärsliv, låg kriminalitet, låg arbetslöshet och en mycket internationell miljö med studenter från hela världen ligger till grund för den höga placeringen på listan. Dessutom har Singapore den högsta levnadsstandarden i hela Asien.

Eftersom Singapore har ett så bra rykte är studenter med en examen från Singapore hett eftertraktade, framförallt i asiatiska länder.

Hitta din utbildning på AllaStudier.se

Utbildningar och kurser i Singapore

Allmänt om Singapore

Singapore är Sydostasiens minsta land, en ö som i stort sett bara består av huvudstaden (som också heter Singapore), vilken gränsar till Malaysia och Indonesien. Singapore är känt för att vara en lyckad mix av massor av olika kulturer. Folkmängden är nästan fyra miljoner där 77 procent är kineser, 14 procent malaysier, 8 procent indier och 1 procent europeasiater och folk av annan härkomst. Utöver dessa grupper är det mer än 90,000 utlandsstationerade människor som bor och arbetar i Singapore.

Singapore har fyra officiella språk: Malaysiska, mandarin, tamil och engelska. Inom affärsvärlden är engelska det vanligaste språket. Singapores modersmål är malaysiska, men generellt sett kan de flesta prata engelska.

Klimatet är tropiskt, vilket innebär ett varmt och fuktigt väder året om. Dagstemperaturen ligger i genomsnitt på 30 grader C och luftfuktigheten är oftast över 75 procent.

Kännetecknande för staden är att det är en dynamisk mix av ultramoderna skyskrapor, pittoreska etniska stadsområden och samtidigt nära regnskog och fina stränder.

Universitet i Singapore

Även om Singapore är litet som land finns flera av världens högt rankade universitet här. Många globala rapporter utnämner Singapore som en av de världsledande nationerna inom forskning och innovation.

National University of Singapore (NUS) är Singapores mest kända och framstående universitet med över 37 000 studenter från 100 länder. NUS har ”double degrees” och ”joint degrees” med flera av världens toppuniversitet och i sin egen forskning är man mest framstående inom områden som teknik, life sciences och biomedicin, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Faktultetet ”Engineering and Technology” rankade till exempel som nummer 7 i världen i QS World University Ranking 2013.

Övriga universitet att nämna är Nanyang Technical University, Singapore Management University och tämligen nystartade Singapore University of Technology.

Ansöka till universitet i Singapore

Du ansöker direkt till universitetet, och ställer alla frågor som rör din ansökan direkt till universitetets International Office.

Antagningskraven kan variera mellan universiteten så det är viktigt att lusläsa universitetets information om antagning.

Bostad i Singapore

Du kan välja mellan att bo på hostels med antingen eget eller delat rum, hyra ett rum eller dela en lägenhet med några vänner. Det finns möjlighet att hyra antingen regeringsbostäder (Housing Development Board apartments) eller privata bostäder (landed property or condominiums).

De flesta studenter bokar tillfälligt boende på ett hostel och letar sedan bostad på plats i Singapore.

Kostnader

Det är relativt höga studieavgifter i Singapore, även om de ligger lägre än i till exempel USA. Räkna med cirka 10 000 USD/år.

Även hyreskostnad för boende ligger relativt högt, så försök att satsa på campusboende eller att dela lägenhet med andra studenter.

När det gäller budgeten så finns väldigt många alternativ när det gäller boende och levnadsstandard, men ett minimum att räkna med kan vara SG$9,000-18,000 per år för att täcka levnadskostnaderna.

Studiemedel

CSNkr/studievecka
Bidrag 705
Lån för levnadskostnader2 550
Lån för terminsavgift1 350
Totalt4 605
Läs mer:

Studiedestination: Singapore

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 21 mar 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Inget är hetare än Sydafrika

Många upptäcker landet Sydafrika som turist men ganska få svenskar tar chansen att studera i landet. Elin Andersson, 27, från Malmö är en av de svenska studenter som valt att göra det. Elin Andersson är nu tillbaka i Sverige efter sina antropologistudier på Nelson Mandela University of Technology i Port Elizabeth. Hon valde Sydafrika i konkurrens med Australien och har inte ångrat sitt val.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-22

Läkare mot alla odds

Som ung underläkare och deltagare i Kanal 5:s ”Unga läkare” har Elly Reynolds kommit en bra bit i sin läkarkarriär. Men vägen dit har varit långt ifrån spikrak. Hitta din läkarutbildning Läs mer: Läkarutbildning utomlands Elly Reynolds, 31, har trotsat sina egna förutsättningar. Som ett av sex barn i en arbetarfamilj med invandrade föräldrar hade hon en fattig uppväxt, i Rågsved utanför Stockholm. ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-11-13

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands. Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbil ...
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön