Visa allastudier.se som: Mobil

Studera i Singapore

Med hög utbildningskvalitet, en spännande mix av nationaliteter, och ett blomstrande affärsliv lockar Singapore många svenska studenter.

Student i Singapore

Singapore är mest känt som en extremt ren stad på grund av stränga lagregler och som en snabbt växande ekonomisk världsmetropol. Som student är Singapore ett mycket bra val av studiedestination.

Enligt det internationella företaget QS rankas Singapore som världens tredje bästa studentstad. Hög kvalitet på utbildning kombinerat med ett blomstrande affärsliv, låg kriminalitet, låg arbetslöshet och en mycket internationell miljö med studenter från hela världen ligger till grund för den höga placeringen på listan. Dessutom har Singapore den högsta levnadsstandarden i hela Asien.

Eftersom Singapore har ett så bra rykte är studenter med en examen från Singapore hett eftertraktade, framförallt i asiatiska länder.

Hitta din utbildning på AllaStudier.se

Utbildningar i Singapore

Allmänt om Singapore

Singapore är Sydostasiens minsta land, en ö som i stort sett bara består av huvudstaden (som också heter Singapore), vilken gränsar till Malaysia och Indonesien. Singapore är känt för att vara en lyckad mix av massor av olika kulturer. Folkmängden är nästan fyra miljoner där 77 procent är kineser, 14 procent malaysier, 8 procent indier och 1 procent europeasiater och folk av annan härkomst. Utöver dessa grupper är det mer än 90,000 utlandsstationerade människor som bor och arbetar i Singapore.

Singapore har fyra officiella språk: Malaysiska, mandarin, tamil och engelska. Inom affärsvärlden är engelska det vanligaste språket. Singapores modersmål är malaysiska, men generellt sett kan de flesta prata engelska.

Klimatet är tropiskt, vilket innebär ett varmt och fuktigt väder året om. Dagstemperaturen ligger i genomsnitt på 30 grader C och luftfuktigheten är oftast över 75 procent.

Kännetecknande för staden är att det är en dynamisk mix av ultramoderna skyskrapor, pittoreska etniska stadsområden och samtidigt nära regnskog och fina stränder.

Universitet i Singapore

Även om Singapore är litet som land finns flera av världens högt rankade universitet här. Många globala rapporter utnämner Singapore som en av de världsledande nationerna inom forskning och innovation.

National University of Singapore (NUS) är Singapores mest kända och framstående universitet med över 37 000 studenter från 100 länder. NUS har ”double degrees” och ”joint degrees” med flera av världens toppuniversitet och i sin egen forskning är man mest framstående inom områden som teknik, life sciences och biomedicin, naturvetenskap och samhällsvetenskap. Faktultetet ”Engineering and Technology” rankade till exempel som nummer 7 i världen i QS World University Ranking 2013.

Övriga universitet att nämna är Nanyang Technical University, Singapore Management University och tämligen nystartade Singapore University of Technology.

Ansöka till universitet i Singapore

Du ansöker direkt till universitetet, och ställer alla frågor som rör din ansökan direkt till universitetets International Office.

Antagningskraven kan variera mellan universiteten så det är viktigt att lusläsa universitetets information om antagning.

Bostad i Singapore

Du kan välja mellan att bo på hostels med antingen eget eller delat rum, hyra ett rum eller dela en lägenhet med några vänner. Det finns möjlighet att hyra antingen regeringsbostäder (Housing Development Board apartments) eller privata bostäder (landed property or condominiums).

De flesta studenter bokar tillfälligt boende på ett hostel och letar sedan bostad på plats i Singapore.

Kostnader

Det är relativt höga studieavgifter i Singapore, även om de ligger lägre än i till exempel USA. Räkna med cirka 10 000 USD/år.

Även hyreskostnad för boende ligger relativt högt, så försök att satsa på campusboende eller att dela lägenhet med andra studenter.

När det gäller budgeten så finns väldigt många alternativ när det gäller boende och levnadsstandard, men ett minimum att räkna med kan vara SG$9,000-18,000 per år för att täcka levnadskostnaderna.

Studiemedel

CSN per 4 veckor för heltidsstudier.

Bidrag 3 312
Lån 7 616
Merkostnadslån för utlandsstudier 2 380
Totalt 13 308

Läs mer:

Studiedestination: Singapore

Artikelskribent: Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 14 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-08-11

Studera i Spanien

Spanien har varit Europas raket på studiehimlen under 2000-talet. Spanskan lockar och landet andas värme och exotism. Läs mer här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studiedestination: Barcelona

Barcelona lockar med ett skönt klimat, stränder mitt i stan, udda shopping och en charmig gammal stadsdel. Många studenter väljer att plugga framförallt spanska här. Åsa Ekman kom till Barcelona hösten 2011, främst för att hennes spanska pojkvän bodde där. Hon hade tidigare åkt med SI Språkresor på språkresa till Tokyo och valde därför att anlita dem igen.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-12

Lista: 5 sköna stranduniversitet

Glöm gråkallt novemberregn. Vi tipsar om fem sköna strandhäng där universitetet ligger runt knuten.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön