Visa allastudier.se som: Mobil

Testa gamla högskoleprov – högskoleprovets orddel

Det bästa sättet att förbereda sig inför Högskoleprovet är att göra gamla prov! Här hittar du länkar till övningsprov inför högskoleprovets orddel på studentum.se.

Vad är högskoleprovet?

Högskoleprovet är ett prov som mäter de kunskaper som är viktiga för att kunna genomföra högskolestudier. Provet går att skriva i hela Sverige och även vid vissa svenska skolor i Europa. Du kan skriva högskoleprovet två gånger per år, en gång på hösten och en gång på våren. 

Det finns ingen åldersgräns för att skriva högskoleprovet och du behöver inte vara svensk medborgare. Resultatet på högskoleprovet baseras på en skala mellan 0.0–2.0 poäng. Det kostar 250 kr att skriva högskoleprovet. 

Testa dina kunskaper inför högskoleprovet

På AllaStudier.se:s systersajt studentum.se hittar du flera övningsprov där du kan testa dina kunskaper i högskoleprovets orddel. Svara på frågorna och se hur många ord du kan.

Högskoleprovets orddel – vår 2021 (maj)

Högskoleprovets orddel – vår 2021 (mars)

Högskoleprovets orddel – Höst 2019

Högskoleprovets orddel – Vår 2019

Se alla övningsprov på studentum.se

Vet du fortfarande inte vad du ska plugga?

Sök bland alla högskoleutbildningar här

Senast uppdaterad: 06 dec 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-28

Så pluggar du bäst inför högskoleprovet

Du har anmält dig till högskoleprovet, nu gäller det att förbereda dig på ett bra sätt. Vi har tipsen som hjälper dig att hitta rätt bok, kurs eller app. Intresset för att skriva högskoleprovet är stort, våren 2021 var det nära 59 000 personer som anmälde sig till provet. Fler och fler väljer också att förbereda sig på ett bra sätt. Marcus Svannäs är kursansvarig på Upgrades Education och Bli ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-16

Därför kan det löna sig att plugga på sommaren

Fördelarna med att plugga på sommaren är många. Du slipper söka sommarjobb och kan förkorta vägen till examen. Men kurserna har trots det tyvärr blivit färre med åren. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Sophie skrev 2,0

Sophie Ollén har skrivit resultat 2,0 på högskoleprovet två gånger, både på det nya och det gamla provet. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön