08 okt 2021

Tipsen som tar dig till Ivy League

Sugen på att plugga på ett Ivy League-universitet i USA? Har du också insett att det inte bara krävs bra betyg utan också att man är ett fjullfjädrat proffs i att skriva ansökan?

Study-advantage.se är webbsidan som drivs av elitstudenter på toppskolor runt om i världen, där du hittar tips som hjälper dig komma ett steg närmare din dröm. Till sommaren startar de också intensivkurser som ska guida svenska elever genom ansökan till prestigeuniversitet som Harvard, Yale, Princeton, Oxford och Cambridge.

Vi pratar med Johanna Eriksson, 20, student på Princeton University och en av projektledarna för webbsidan och kurserna.

 Alla som jobbar med StudyAdvantage har ju själva skapat framgångsrika ansökningar, och de har många tips att dela med sig av. I den extrema konkurrensen är det dessa detaljer som avgör. 

Kursen kommer gå i Stockholm under två tillfällen i juli.

Kursen är tre dagar, där det två första dagarna läggs på hur man bäst förbereder sig för de två viktigaste antagningstesten, SAT och TOEFL, och den sista dagen på hur man skriver själva ansökan, berättar Johanna.

Själv fixade hon ansökan främst på egen hand, men hon tog också hjälp av en konsult, när hon sökte till USA. Och hon kom in på flera toppuniversitet.

Det krävdes disciplin för att inte tappa sugen när man satt och pluggade till proven och skrev uppsatserna. Jag hade ett tydligt mål, men många hoppar av halvvägs igenom processen.

Till slut föll valet på Princeton University.

– Jag besökte flera universitet och jag fick en väldigt bra känsla för Princeton. Det fanns ett fint campus med en riktig Harry Potter-känsla, det låg nära New York och hade ett rikt studentliv, både akademiskt och socialt, säger Johanna.

Läs mer:

Han kom in på Harvard

Oxford och Cambridge: Så kommer du in på Englands främsta universitet

Världens 100 bästa universitet

Utlandsstudier ger högre lön

Ge ditt CV tyngd med utlandsstudier

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-12

Studera i Japan

Japansk ekonomi och teknologi regerar. Och universiteten gör det möjligt. Här finns hela 765 stycken att välja bland. Högskoleutbildning i Japan OBS! Det här är i första hand en vägledning för dig som ska ordna dina studier på egen hand eller via en förmedling. För utbytessugna studenter: Utbildningar och kurser i Japan Studera på högskola utomlands I Japan finns ca 765 universitet där vissa är st ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Plugga statistik – jobba i New York

Är du analytisk och äventyrslysten? Gillar du att tolka siffror? Charlotte pluggade statistik i Linköping, satte upp nya mål och hamnade i det stora Äpplet. Charlotte Karlsson är Vice President Customer Support vid Ericssons kontor i New York. År 2001 tog hon sin licentiatexamen i statistik vid Linköpings universitet. Sedan dess har hon arbetat som projektledare med GSM-support i Linköping oc ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-12-06

TOEFL – språktest i engelska

TOEFL mäter din förmåga att använda och förstå engelska på universitetsnivå. Det är det största och vanligaste språktestet i engelska och används av universitet i hela världen.

Läs mer