Visa allastudier.se som: Mobil

Tipsen som tar dig till Ivy League

Sugen på att plugga på ett Ivy League-universitet i USA? Har du också insett att det inte bara krävs bra betyg utan också att man är ett fjullfjädrat proffs i att skriva ansökan?

Study-advantage.se är webbsidan som drivs av elitstudenter på toppskolor runt om i världen, där du hittar tips som hjälper dig komma ett steg närmare din dröm. Till sommaren startar de också intensivkurser som ska guida svenska elever genom ansökan till prestigeuniversitet som Harvard, Yale, Princeton, Oxford och Cambridge.

Vi pratar med Johanna Eriksson, 20, student på Princeton University och en av projektledarna för webbsidan och kurserna.

 Alla som jobbar med StudyAdvantage har ju själva skapat framgångsrika ansökningar, och de har många tips att dela med sig av. I den extrema konkurrensen är det dessa detaljer som avgör. 

Kursen kommer gå i Stockholm under två tillfällen i juli.

Kursen är tre dagar, där det två första dagarna läggs på hur man bäst förbereder sig för de två viktigaste antagningstesten, SAT och TOEFL, och den sista dagen på hur man skriver själva ansökan, berättar Johanna.

Själv fixade hon ansökan främst på egen hand, men hon tog också hjälp av en konsult, när hon sökte till USA. Och hon kom in på flera toppuniversitet.

Det krävdes disciplin för att inte tappa sugen när man satt och pluggade till proven och skrev uppsatserna. Jag hade ett tydligt mål, men många hoppar av halvvägs igenom processen.

Till slut föll valet på Princeton University.

– Jag besökte flera universitet och jag fick en väldigt bra känsla för Princeton. Det fanns ett fint campus med en riktig Harry Potter-känsla, det låg nära New York och hade ett rikt studentliv, både akademiskt och socialt, säger Johanna.

Läs mer:

Han kom in på Harvard

Oxford och Cambridge: Så kommer du in på Englands främsta universitet

Världens 100 bästa universitet

Utlandsstudier ger högre lön

Ge ditt CV tyngd med utlandsstudier

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 22 sep 2015

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-07-03

Utlandspraktik ska göra studenterna toleranta

Utlandspraktik innebär ett nytt språk och nya vänner. Men för sjuk­sköterskestudenterna på Sophiahemmet högskola i Stockholm handlar det också om ödmjukhet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-05-10

Guide: Plugga med Erasmus

Att plugga utomlands är populärt. Med Erasmus får du chansen: Här får du råd. Nathalie pluggade i Spanien. Tips och råd.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Next stop Shanghai

Målsättningen att jobba i Kina sattes redan på gymnasiet. Nu har Alexander de Freitas vunnit ett stipendium för ett års praktik där.

Läs mer