Visa allastudier.se som: Mobil

Tipsen som tar dig till Ivy League

Sugen på att plugga på ett Ivy League-universitet i USA? Har du också insett att det inte bara krävs bra betyg utan också att man är ett fjullfjädrat proffs i att skriva ansökan?

Study-advantage.se är webbsidan som drivs av elitstudenter på toppskolor runt om i världen, där du hittar tips som hjälper dig komma ett steg närmare din dröm. Till sommaren startar de också intensivkurser som ska guida svenska elever genom ansökan till prestigeuniversitet som Harvard, Yale, Princeton, Oxford och Cambridge.

Vi pratar med Johanna Eriksson, 20, student på Princeton University och en av projektledarna för webbsidan och kurserna.

 Alla som jobbar med StudyAdvantage har ju själva skapat framgångsrika ansökningar, och de har många tips att dela med sig av. I den extrema konkurrensen är det dessa detaljer som avgör. 

Kursen kommer gå i Stockholm under två tillfällen i juli.

Kursen är tre dagar, där det två första dagarna läggs på hur man bäst förbereder sig för de två viktigaste antagningstesten, SAT och TOEFL, och den sista dagen på hur man skriver själva ansökan, berättar Johanna.

Själv fixade hon ansökan främst på egen hand, men hon tog också hjälp av en konsult, när hon sökte till USA. Och hon kom in på flera toppuniversitet.

Det krävdes disciplin för att inte tappa sugen när man satt och pluggade till proven och skrev uppsatserna. Jag hade ett tydligt mål, men många hoppar av halvvägs igenom processen.

Till slut föll valet på Princeton University.

– Jag besökte flera universitet och jag fick en väldigt bra känsla för Princeton. Det fanns ett fint campus med en riktig Harry Potter-känsla, det låg nära New York och hade ett rikt studentliv, både akademiskt och socialt, säger Johanna.

Läs mer:

Han kom in på Harvard

Oxford och Cambridge: Så kommer du in på Englands främsta universitet

Världens 100 bästa universitet

Utlandsstudier ger högre lön

Ge ditt CV tyngd med utlandsstudier

Johanna Boussard

Senast uppdaterad: 08 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Studera i Kina

Satsa på studier i det mytomspunna landet och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden. China Scholarship Council har en lista på internationella högskoleprogram där du kan studera som utländsk student.  Hitta din utbildning på AllaStudier.se Utbildningar och kurser i Kina Vill du åka till Kina för att studera språk finns det flera olika språkreseförmedlare som kan hjälpa dig att hitta rätt kurs ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-19

Så fixar du ett jobb utomlands

Svenska ungdomar vill jobba utanför landet. Juridikstudenter rankar UD som drömarbetsgivaren. Joel, 26, hoppas på en framtid inom EU. Tips: Så tar du dig ut i Europa.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

Lätt att få jobb efter utländsk läkarutbildning

Oskar Kulander valde att plugga till läkare i Polen när gymnasiebetygen inte räckte för att komma in i Sverige. Nu är han hemma igen efter avslutad läkarutbildning. Han tycker att det har varit relativt lätt att få jobb i Sverige. – Jag jobbar nu som underläkare på Oskarshamns sjukhus, det är min hemort. Efter det tänker jag söka AT och jag tror inte det kommer bli något problem att få det.
Läs mer
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön