16 apr 2019

Två miljarder till forskning

Nu får forskare stora summor för forskning inom projekt.

Forskare inom naturvetenskap och teknik samt medicin och hälsa får dela på närmare två miljarder kronor sedan Vetenskapsrådet fördelat bidrag för projekt de närmaste tre–fyra åren.

Karolinska institutet är det mest framgångsrika lärosätet på medicinsidan och på den naturvetenskapliga sidan har forskare vid Lunds universitet beviljats mest. Inom båda områden har manliga sökande haft en något större framgång än kvinnliga.

Tips: Naturvetenskap och medicin

Naturvetenskapsprogrammet

Läkarprogrammet

Naturvetenskap

TT / AllaStudier.se
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-18

Svårt att få tillbaka studieavgift

Den som inte är nöjd med en vara eller tjänst brukar kunna få pengarna tillbaka. Men det gäller inte utländska studenter som betalar för att läsa vid svenska universitet. Amerikanska Connie Dickinson på Mälardalens högskola kräver tillbaka studieavgiften på 183 000 kronor. Hon anser att utbildningen hade för låg kvalitet. Hon uppger för P 3 Nyheter att läraren varken kunde engelska eller svenska.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-08

Masterexamen ger dig ett lyft

En master kan hjälpa dig att bli chef snabbt, höja din lön och ge en internationell karriär. Hitta din masterutbildning här! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-27

Sophie skrev 2,0

Sophie Ollén har skrivit resultat 2,0 på högskoleprovet två gånger, både på det nya och det gamla provet. Här delar hon med sig av sina bästa tips.

Läs mer