30 okt 2012

Tävlingen som fick Isabella att plugga vidare

Isabella Gustafsson sökte till en utbildning för att tävla om en vespa i AllaStudier.se:s tävling. Nu har hon vunnit – och hittat en ny karriär.

Från barnskötare till förpackningsdesigner. Och en skinande, ny vespa rikare. Vardagslivet har förändrats drastiskt på bara några veckor för Isabella Gustafsson, 25. Hon är en av sex vinnare av en VespaS50 i webbplatsen AllaStudier.se:s tävling som gick ut på att söka en utbildning via webbsidan och skriva en fyndig motivering. Tusentals bidrag kom in.

– Vi är fantastiskt glada över att så många hittade och sökte sin utbildning på AllaStudier.se. Vi ville tävla ut något som underlättade vardagen för studenterna och samtidigt kändes kul och lite lyxigt. En vespa som man enkelt kan ta sig till och från sin utbildning med, när man kanske har en begränsad plånbok eller inte bor i närheten av kollektivtrafik, kändes helt rätt, säger Jenny Bloth., ansvarig projektledare.

Isabella Gustafsson jobbade i våras på en förskola och hade egentligen inga direkta planer på att börja plugga. Genom AllaStudier.se hittade hon utbildningen i förpackningsdesign på Nackademin, där hennes kreativitet och intresse för miljövänliga produkter kunde kombineras. Nu har utbildningen startat och vespan kommer väl till pass, eftersom hon bor ute på Lidingö och går i skolan inne i city . När samtalet kom att hon vunnit skrek hon rakt ut.

– Det var första fredagen i skolan och jag satt på bussen när det ringde. Jag trodde att det var en telefonsäljare, men det blev ju verkligen världens bästa fredag, skrattar Isabella.

Isabellas motivering

Går varje dag, blir så sliten
Panik igen, blåsan är för liten
Tårar som kommer som på en unge
Ta första bästa skogsdunge
Om man ändå hade vespan under baken
Kors i taken!
Hinna till hemmets trygga vrå
Slippa torka sig med skolbokssidor som är grå



Hitta din drömutbildning

Vill du också hitta din drömutbildning? Sök bland Sveriges alla utbildningar i vår sökfunktion.

Johanna Boussard
Senast uppdaterad: 30 okt 2012

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Sökes: Utbildade hantverkare

Sverige sticker ut i en internationell jämförelse genom att ha en stor brist på utbildade och erfarna hantverkare. Men för övriga yrkesgrupper har matchningsproblemet på den svenska arbetsmarknaden blivit mindre på senare år, enligt en undersökning från rekryteringsföretaget Manpower. Nästan var femte svensk arbetsgivare som ska anställa har svårt att hitta rätt kompetens.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-16

Plugga alternativt

Glöm läroplaner, tentor och lärarledda lektioner. Det finns utbildningar som lär ut på nya, alternativa sätt. Katarina Nilsson pluggar på Hyper Island, där allting baseras på ”learning  by doing” och att utveckla sina egna metoder att lära sig. Katarina Nilsson pluggar eCommerce Business på Hyper Island, en yrkeshögskoleutbildning där allting handlar om att vara i synk med branschen.  Traditi ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-07

"Idols" vinnarlåt skrevs på kursen

Lite överraskande är att upphovsmännen till Idols vinnarlåt  är studenter och att låten föddes på en kurs i Örnsköldsvik i somras. – Det är otroligt kul och hedrande att skivbolaget, bland många starka kandidater, valt ut vår låt till Idolvinnaren.Konkurrensen är hård från stora och sedan länge etablerade namn, och detta är förstås ytterligare ett steg för oss att fortsätta att etablera oss s ...
Läs mer