19 okt 2021

Usel rektor sänkte skola med Excel

Har du funderat på att ljuga i ditt CV och låtsas att du kan något du inte behärskar? En rektor i Helsingborg stängde skolan på ett ovanligt sätt.

Några veckor före skolstart kom beskedet som en blixt från klar himmel: Den kristna friskolan Pauliskolan i Helsingborg läggs ner. Den förre rektorn gjorde fel i dataprogrammet Excel och därför upptäcktes inte bristen på pengar förrän det var för sent. I måndags försattes skolan i konkurs, skriver Helsingborgs Dagblad.

Enligt Maria Holm vid skol- och fritidsförvaltningen kommer samtliga, cirka 80 drabbade elever, att få plats på andra skolor.

Relaterat

Rektor-robot väcker trötta elever

Lärare varnas för tuschstraff

Rektorer anlitar byggelever privat

TT / AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 19 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2015-09-23

Så får du ett säkert studentflak

Under glädjeyran är det lätt att säkerheten glöms bort. AllaStudier guidar till ett säkert studentflaksfirande. Det får inte välta, ingen får trilla av och en nykter ”polis” på plats är att rekommendera på studentflaken. – Den största faran är väl att man inte har hållfasta skyddsräcken så att man kan ramla av flaket. Sen ska man undvika att vara på en sida så flaket inte välter.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-20

Hon lär sig hur chefen tänker

Alexandra Jönerup går sista året på gymnasiet och är nyfiken på många yrken. Genom att ha en mentor i näringslivet lär hon sig mer om en bransch hon är intresserad av och får en inblick i hur det är att ha en ledande position. ProCivitas Privata Gymnasium i Malmö erbjuder alla sina elever i årskurs 3 en mentor från näringslivet.  Mentorn är ofta en person i ledande ställning, som har jobbat ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-08

De gör godast skolmat

Nu är Sveriges godaste skolmat korad. Klassisk husmanskost med lite twist fällde avgörandet i SM-finalen för skolkockar.2

Läs mer