30 jan 2020

Utbildningar med stora jobbmöjligheter

Fastighetsbranschen växer – och skriker efter utbildad arbetskraft. På John Ericsson Institutet (JEI) utbildas fastighetsförvaltare, fastighetstekniker och fastighetsingenjörer och de har en ljus arbetsmarknad.

Sverige och stora delar av västvärlden förutspås gå in i en lågkonjunktur de kommande åren. Men en bransch som tycks trotsa det är fastighetsbranschen.

Stort behov av utbildad arbetskraft

Därför är branschen också i behov av utbildad arbetskraft som fastighetsförvaltare, fastighetstekniker och fastighetsingenjörer som kan underhålla fastigheterna.

På yrkeshögskolan John Ericsson Institutet, JEI, utbildas alla tre yrkesroller.
– Fastighetsbranschen behöver anställa tusentals utbildade personer de kommande åren, så efter examen finns det väldigt goda chanser att få fast jobb, säger Örnulf Klang, kommunikationsansvarig på skolan.

Yrkeshögskola

JEI är en yrkeshögskola. Det innebär att utbildningarna är skräddarsydda i nära samarbete med företag och organisationer i branschen.
– Representanter från fastighetsbranschen sitter med i ledningsgrupperna för varje utbildning för att säkerställa att studenterna får exakt den kompetens som efterfrågas, säger han.

Studera på JEI

Många olika sökanden

Till JEI kommer sökanden direkt från gymnasiet, men också de som studerat något annat på högskolenivå.
– Vi har sökande som läst mer generella ämnen på universitet men haft svårt att få jobb. Då kommer de hit för att de vet att de får en efterfrågad yrkesroll, säger Örnulf Klang. Ytterligare en kategori sökanden är de som varit yrkesverksamma i flera år, men bestämt sig för att klättra i karriären eller testa något nytt. Många sökande är också kvinnor.

Mycket praktik

Under utbildningen på JEI varvas teori med praktik. Det innebär bland annat att upp till en tredjedel av utbildningen sker ute på ett branschföretag.
Våra studenter får helt enkelt en rolig studietid och en kvalificerad utbildning som oftast leder till ett bra jobb. Det kan inte bli bättre, säger Örnulf Klang.

JEI finns i Stockholm, Göteborg och Malmö. Utbildningarna är upp till 2,5 år långa, och studiemedelsberättigande. Antagning sker på gymnasiebetyg eller arbetslivserfarenhet.

Läs mer om skolan här!

Senast uppdaterad: 30 jan 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-07-26

Guide – så gör du din YH-ansökan

Vill du söka till en YH-utbildninga? Här har vi sammanställt det du behöver veta för att få full koll på ansökningsprocessen och ta första steget mot ditt framtida drömyrke. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-07-03

Söka en YH-utbildning – anordnarnas bästa tips

YH-utbildningarna blir allt mer populära och konkurrensen om platserna är hård. Hur gör du egentligen för att knipa en plats? Ta del av de bästa tipsen här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2023-11-28

Därför väljer så många en YH-utbildning

Funderar du på att börja plugga för att få ett kvalificerat jobb? Det finns många olika utbildningsformer att välja mellan - vi listar fördelarna med just en yrkeshögskoleutbildning!

Läs mer