Kock
-
Komvux
-
Klassrum
Kock
-
Yrkesvux
-
Klassrum
Kock
-
Komvux
-
Klassrum
Kock - Lärlingsutbildning
-
Komvux
-
Klassrum
Kock - Lärlingsutbildning
-
Yrkesvux
-
Klassrum
Kock och Ledarskap - Lärlingsutbildning
-
Komvux
-
Klassrum
Certifierad Kock
-
Yrkesutbildning
-
15 500 SEK
-
Distans
Restaurang
-
Komvux
-
3 terminer
-
Klassrum
Komplettering till storkökskock
-
Yrkesvux
-
25 veckor
-
2025-01-06
-
Klassrum
Restaurangkock
-
Yrkesvux
-
Klassrum
Restaurangkock
-
Yrkesvux
-
2025-01-06
-
Klassrum
Storkökskock reguljär eller kombination (med språkstöd)
-
Yrkesvux
-
47 veckor
-
2025-01-06
-
Klassrum
Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen
-
Högskola / Universitet
-
Klassrum
Köksmästare
-
Yrkeshögskola
-
1 år
-
Flera starter (2)
-
Klassrum
Påbyggnad till restaurangkock
-
Yrkesvux
-
2025-01-06
-
Klassrum
Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen
-
Högskola / Universitet
-
Klassrum
Kock och köksbiträde
-
Folkhögskola
-
1 år
-
Klassrum
Kulinarisk kock och måltidskreatör
-
Program (grundnivå)
-
Klassrum
Vill du bli kock och är intresserad av en kockutbildning?
Att arbeta som kock är ofta ett skapande arbete där det är viktigt med ett intresse för att prova nya maträtter och smakkombinationer. Arbetet innehåller både planering och förberedelser, tillagning och presentation av maten. Ofta jobbar man under tidspress och det är viktigt att man kan arbeta snabbt och effektivt även när det är stressigt.
Arbetsuppgifterna varierar beroende vilken typ av verksamhet man arbetar i och hur stor arbetsplatsen är. Jobbar man som kock på en restaurang eller ett hotell så arbetar man ofta med flera olika maträtter enligt gästernas beställningar, så kallad à la carte.
Lär dig hantera arbetsuppgifterna under en kockutbildning
Det kan ofta ingå i kockens arbetsuppgifter att sätta samman en meny med olika maträtter och även att planera och göra inköp av varor till dessa. Det ingår också i arbetsuppgifterna att sköta uppläggning av maten som lagas inför serveringen. Det är viktigt att varje portion läggs upp och presenteras på ett sätt så att den ser god ut och även att alla portioner som serveras har lika hög kvalitet. Detta får du lära dig under en kockutbildning.
I ett större restaurangkök kan det finnas souschefer som är arbetsledare för det pass de arbetar. Kökschef eller köksmästare leder arbetet i köket och planerar inköp och matsedlar samt har ekonomiskt ansvar för köket.
Läs mer om yrket, se lönestatistik och framtidsprognoser.