Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Culinary Arts Academy
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Le Bouveret
2 år på skolan + 6-12 månaders praktik
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande antagning - Le Bouveret

Videoreportage

Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Vegetarisk matlagning är en ständigt växande del av både den professionella kulinariska världen, men också samhällsvardagen. Både kraven och behovet har blivit större, vilket är bakgrunden till denna utbildning, som är en av världens absolut mest framstående utbildningar inom Vegetarisk Fine Dining. 

På denna utbildning i vegetarisk kulinarisk konst, får du en bred, internationell kockutbildning på hög nivå. Den omfattar  2 år av undervisning på campus i Le Bouveret samt Brig, kombinerat med ett års praktik som du gör var du vill runt om i världen.

För dig med erfarenhet

Om du redan har en del erfarenhet kan du eventuellt tillgodoräkna dig vissa kursmoment. Kontakta oss för mer information.

Varför välja Culinary Arts Academy?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Kursinnehåll

Praktiska lektioner

Detta är överlag en praktisk utbildning men givetvis ingår vissa teoretiska kurser, såsom hygien, näringslära, hållbarhet och kitchen management-kurser. 

Undervisningen på skolan är fördelad på 3 terminer på ca 3 månader vardera. Då vi inte har krav på tidigare utbildning eller förkunskaper så inleds utbildningen med en intensiv grundutbildning, alltså knivtekniker, matlagningsmetoder, livsmedelssäkerhet och hygien. Inledningsvis har utbildningen ett stort fokus på europeisk (framförallt fransk och italiensk) matlagning men blir sedan mer och mer global ju längre den löper.

Utöver den internationella aspekten så blir innehållet på utbildningen också mer fokuserat på det kreativa när man väl lärt sig grunderna. Mot slutet av utbildningen är det därmed ett stort fokus på exempelvis tallrikspresentationer, smakkombinationer, menyplanering och vegetarisk samt växtbaserad Fine-Dining. Utbildningen är ungefär 90 % växtbaserad, med visst moment av t.ex. ägg och mejeriprodukter, men även dessa moment kan göras helt växtbaserade för de studenter som önskar det.

Tolv månaders internationell praktik

Utöver tiden på skolan gör man totalt 12 månaders praktik, fördelat på 2st halvårsperioder. Våra studenter får hjälp med att hitta en praktikplats bl.a. genom det fantastiska nätverk vi har på Swiss Education Group. Möjligheterna är oändliga och ofta gör man sin praktik antingen på lyxrestauranger på 5-stjärniga hotell eller på Michelin-restauranger världen över. Detta kommer såklart att ge dig väldigt mycket erfarenhet, något som är viktigt för att kunna satsa på en internationell karriär som vegetarisk kock!

Kostnader

CSN-berättigad internationell upplevelse

Under tiden på skolan så ingår bland annat boende, mat, försäkringar och allt akademiskt och praktiskt material. Utbildningen är givetvis CSN-berättigad och du kan finansiera stora delar av utbildningen  med hjälp av studiemedel från CSN.

Undervisningen sker på engelska och campuset är väldigt internationellt, med studenter från runtom i världen. Detta innebär att du inte bara kommer att få en utbildning i världsklass och inspireras av olika matkulturer utan även kommer skaffa dig nya vänner och knyta internationella kontakter.

Reportage

Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.Culinary Arts Academy

KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen  Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...


Läs mer om Culinary Arts Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy

Recensioner

Det finns inga recensioner för Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Vegetarisk kockutbildning i Schweiz - Kandidatexamen från Culinary Arts Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön