Visa allastudier.se som: Mobil
Visar 1-20 av 403 träffar

Vad leder en lärarutbildning till?

Att studera till lärare leder till jobb inom främst skola, barnomsorg och vuxenutbildningar. En utbildning till lärare leder till ett yrke som är mer mångfacetterat än många tror. Många lärare undervisar barn och ungdomar, men de kan också undervisa på exempelvis Komvux, högskola, universitet, folkhögskola eller någon annan vuxenutbildning.

Förskollärare jobbar med att barn ska lära sig och förbereda sig för skolstart. Som grundskollärare undervisar du samma grupp elever i många ämnen och som gymnasielärare är du mer av en handledare som ska sporra eleverna att själva hämta kunskap. Universitets- och högskolelärare kombinerar oftast undervisning med egen forskning.

Inom det här området finns också utbildningar som leder till jobb som t ex trafiklärare, dramapedagog och studie- och yrkesvägledare. Många utbildningar inom ledarskap och pedagogik kan också vara användbara vid arbeten som exempelvis chef, personlig assistent eller idrottsledare.

Hitta lärarutbildningar på AllaStudier.se

Om du inte finner de utbildningar inom lärare som du sökte efter kan du testa att använda fritextsöket högst upp på sajten. När du fritextsöker efter utbildningar kan du sedan enkelt filtrera på Nivå: "eftergymnasialt", Intresse: "lärare".

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv