Koordinator inom besöksnäringen
För dig som har en passion för besöksnäringen
Efter examen kan du t.ex. arbeta med projektledning, turism- och affärsutveckling, eventproduktion eller marknadskommunikation.
Utbildningen är indelad i kurser utifrån yrkesområden inom besöksnäringen för att skapa en helhetsbild för området. Utbildningen inleds med grundläggande kunskaper inom bland annat turism, ekonomi och marknadsföring, vilket ger en bred kunskapsbas att utvecklas från. Därefter fokuserar utbildningen på mer specifika områden som t.ex. besöksnäring, projektledning, försäljning, affärsutveckling och ledarskap.
Detta i kombination med fyra LIA-perioder ger dig en helhetssyn, praktisk erfarenhet och ett brett nätverk.
Under utbildningens sista del sker en individuell fördjupning som ger spetskompetens för arbete i branschen.
Under utbildningen fokuseras det även en hel del på mjuka värden så som service och attityd/inställning. Du erbjuds även att genomföra en s.k DISC-analys. Denna hjälper till att bättre förstå sig själv och andras beteenden. DISC är ett av världens mest använda personlighetsverktyg för att utveckla människors självkännedom och kommunikation.
Lärande i arbete (LIA)
Under 28 veckor kommer du att utbildas på olika företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper praktiskt. LIA fördelas över fyra perioder som gör att du utbildas och utvecklas inom flera inriktningar/nivåer.
Akademi Båstad Yrkeshögskola har lång erfarenhet av Yh-utbildning och samarbetar med många ledande företag, vilket skapar ett värdefullt kontaktnät. Vår utbildning är en väl inarbetad rekryteringsbas för branschen.
Upplägg
UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Denna utbildning är på heltid och bunden till Båstad. Alla teoretiska pass är förlagda i Båstad (totalt 52 veckor) och resterande 28 veckor (fördelat på fyra olika perioder under utbildningen) är s.k. LIA som du kan förlägga geografiskt där du önskar. En vanlig dag brukar starta kl. 9 och vara slut ca 16. Önskas boende i Båstad finns det gott om möjligheter. Ett veckoschema brukar innefatta ca 3,5 dagar teoretiska studier och resterande tid kan nyttjas till grupparbete och/eller individuella projekt som ingår i angiven kurs moment. Som sagt är de flesta fysiska träffar men digitala föreläsningar förekommer självklart också
Förkunskaper och ansökan
Antagningskrav för utbildningen
Grundläggande behörighetskrav:
Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.
Särskilda behörighetskrav:
Lägst betyg E i följande ämnen (eller motsvarande):
– Svenska 2
– Engelska 6
Inget krav på förkunskaper från specifikt gymnasieprogram.
Urval
Särskilt prov (teoretiskt och praktiskt test).
Utbildningsperiod
Augusti 2023 – maj 2025. Heltid.
Ansökan
Du söker till utbildningen via Yh-antagning. Glöm inte att bifoga alla de underlag som vi behöver för att kunna avgöra om du är behörig till utbildningen.
Reell kompetens
Du som helt eller delvis saknar den formella behörigheten, gäller både grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav, kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.
Examen & Intyg
Efter slutförd kurs tar du yrkeshögskoleexamen från Akademi Båstad.
Gör en intresseanmälan
En utbildningsanordnare med lång erfarenhet!
Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management, Restaurang och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade till den kompetens näringslivet...
Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar