Kommunikationsutbildning

Vill du ha en kreativ och omväxlande karriär där det ständigt finns nya saker att lära? Då är en kommunikationsutbildning något för dig. Oavsett om du är nyfiken på att plugga på ett universitet eller vill läsa en distansutbildning hemifrån hittar du det du söker här.
Filtrera efter
Kommunikation
Alla utbildningstyper
Plats
Utbildningsform
Visa alla filter
Visar 1-20 av 251 träffar
1
2
3
4
...
13
Annonser

Fler kategorier inom Kommunikation

Populära platser

Reportage inom Kommunikation

Hitta rätt kommunikationsutbildning

Är du sugen på en framtid som kommunikatör? Vad roligt! Här på AllaStudier.se hittar du flera olika kommunikationsutbildningar som leder dig till ditt mål. När du hittar en utbildning som du är intresserad av kan du göra en intresseanmälan så tar utbildningsanordnaren kontakt med dig.

Vilken kommunikationsutbildning som är rätt för just dig vet bara du. Ett bra sätt att börja är att ta reda på vilken utbildningstyp du är intresserad av, hur länge du kan tänka dig att plugga och vad du hoppas kunna få ut av din utbildning. Här på AllaStudier.se kan du både jämföra olika utbildningar och använda sektionen Jobb & Lön för att ta reda på hur arbetsmarknaden ser ut och vilken lönenivå du kan förvänta dig.

Var hittar jag kommunikationsutbildningar?

Du kan läsa en kommunikationsutbildning på:

  • Universitet/högskola
  • Yrkeshögskola
  • Folkhögskola
  • Komvux

Du kan också läsa en kommunikationsutbildning hos en privat aktör. Dessa kallas för yrkesutbildningar och är ofta avgiftsbelagda till skillnad från ovanstående utbildningstyper.

Inom de flesta utbildningstyperna erbjuds distansutbildningar och många gånger kan du lägga upp studierna på ett sätt som passar ditt liv. På det sättet kan du kombinera till exempel arbete eller familjeliv med dina studier.

De olika utbildningstyperna ger dig olika typer av grund att stå på. En treårig universitetsutbildning ger dig en kandidatexamen, en folkhögskoleutbildning är ofta något mer nischad och kortare än en universitetsutbildning, en YH-utbildning inom kommunikation gör dig redo för arbetsmarknaden genom att erbjuda längre praktikperioder och ett nära samarbete med näringslivet. Fundera på vad ditt mål är och utgå från det när du väljer din kommunikationsutbildning.

Vad lär jag mig på en kommunikationsutbildning?

Vad du får med dig ut i arbetslivet beror på vilken typ av kommunikationsutbildning du har valt. I en YH-utbildning är innehållet många gånger inriktat på det digitala landskapet, därför ingår ofta kurser som:

  • Kommunikation i digitala medier
  • Sociala medier
  • Content marketing
  • Analys
  • Strategisk kommunikation

I en kommunikationsutbildning på ett universitet eller en högskola får du som student oftast en mer vetenskaplig bakgrund. Då ingår ofta kurser som:

  • Medie- och kommunikationsvetenskap
  • Omvärldsanalys
  • Samhälls- och kulturvetenskap
  • Projektledning
  • Svenska A, B och C

Om du väljer att läsa en kurs i kommunikation på komvux, eller en mer nischad utbildning på en folkhögskola varierar innehållet därefter.

Vad jag kan bli efter min kommunikationsutbildning?

Även om det oftast talas om en arbetsmarknad med hög konkurrens om jobben finns kommunikatörer i alla branscher. Du kan till exempel välja att specialisera dig på digital kommunikation och hjälpa företag att öka sin närvaro online. Du kan gå mot en framtid inom sociala medier och stärka varumärkens synlighet på instagram och liknande plattformar.

De som tar examen från en kommunikationsutbildning går en varierande och utmanande vardag till mötes. Du som vill jobba smalt och nischat mot ett specifikt område kan med fördel söka dig till en kommunikationsbyrå. Du som vill jobba brett och uppskattar omväxlande arbetsuppgifter kan söka dig mot företag med mindre kommunikationsavdelningar där man ofta efterfrågar multikompetenser.