Sök utbildning 👉
Yrkeshögskola

Frontendutvecklare för mobil och webb

Chas Academy, i Stockholm
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
September 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Nästa startdatum
September 2024 (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum

Frontendutvecklare för mobil och webb

frontendutvecklare för mobil och webb

I vår utbildning till frontendutvecklare lär du dig använda Javascript och React Native, vilket ger dig en eftertraktad kompetens på arbetsmarknaden. Utbildningen ger dig en omfattande förståelse för branschen och hur teknik samverkar med design för att förbättra användarupplevelsen (UX/UI). Chas Academy erbjuder en djupgående insikt i frontendutveckling, inklusive projektstyrning, arbetsflöden och agil metodik. Du kommer att kunna skapa mobilanpassade webbplatser och appar, prioritera "mobile first" och använda responsiv design, vilket förbereder dig för dagens och framtidens digitala behov.

I vår frontendutbildning fokuserar vi på att utveckla dina färdigheter som programmerare med ett praktiskt tillvägagångssätt. Du får lära dig hur programmering kan användas för att bygga och skapa webbplatser och applikationer. Genom "learning by doing" förbättrar du din förståelse och färdigheter genom att aktivt delta i veckovisa workshops, där du tar dig an miniprojekt som att skapa en hemsida eller en app.

Vår Frontendutbildning finns i Stockholm men den finns även som en Chas Extended utbildning vilket betyder att den erbjuds på flera orter runt om i Sverige. Orterna som denna utbildning finns på är Malmö, Sundsvall, Umeå och Skellefteå

Chas Extended Academy

Gäller orterna Malmö, Sundsvall, Umeå och Skellefteå. 

På Chas Extended Academy genomför vi utbildningen genom en modern och tidsenlig approach. Som studerande ingår du i en dynamisk grupp med deltagare från olika städer över hela Sverige. Ni samarbetar i olika projekt och uppdrag genom hela utbildningen, och detta speglar arbetslivets moderna verklighet där team ofta är geografiskt utspridda.

Även om studiegruppen på din ort har fysiska träffar regelbundet varje vecka, innebär stora delar av utbildningen att den genomförs online. Du deltar aktivt i online-sessioner och samarbetar digitalt med dina teammedlemmar från andra orter i olika projekt och större uppgifter. Chas Extended Academy-konceptet erbjuder en unik möjlighet att samarbeta och nätverka med studerande från flera orter, vilket berikar din utbildning med kreativa idéer, nya perspektiv på problemlösning och möjligheten att skapa värdefulla kontakter över hela Sverige.

Vi samarbetar med Strawberry hotel för alla våra Extended utbildningar och det innebär att alla fysiska träffar görs i ett modernt konferens rum hos dem på den ort du studerar. 

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

September 2024

  • Klassrum
  • Stockholm

September 2025

  • Klassrum
  • Stockholm

September 2026

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan och behörighet

BEHÖRIGHET

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen eller motsvarande.

Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:

  • Du har en grundläggande gymnasieexamen eller motsvarande. Har du en utländsk gymnasieexamen eller motsvarande måste denna vara översatt. Vi rekommenderar att du översätter den hos UHR. 
  • Särskilda krav:
    • Minst betyg E i Engelska 6/B, eller motsvarande.
    • Minst betyg E i Matematik 2/B, eller motsvarande.
    • Minst betyd E i Programmering 1 eller motsvarande.

Du behöver även ha grundläggande kunskaper i Svenska som motsvarar Svenska 1/Svenska som andra språk 1. 

ANSÖKAN

Ansökan öppnar den 15 februari, ansökan gör du via vår hemsidan chasacademy.se

Kursinnehåll

Vår Frontend utbildning är två år och under dessa två år får du gå totalt 10 kurser. Dessa kurser ger en omfattande utbildning i frontendutveckling, med en blandning av teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet, förberedande dig för en karriär som frontendutvecklare.

  1. IT Tech and Operations: Ger grundläggande kunskaper i IT och webbutveckling med fokus på frontendutveckling. Kursen omfattar IT-branschens terminologi och arbetsmetoder, roller inom IT, och verktyg som Google och Adobe Analytics.

  2. Webbutveckling, Webbteknik och Mobila Operativsystem: Denna kurs behandlar grunderna i webbteknik och mobila operativsystem. Du lär dig HTML, CSS, JavaScript, samt introduceras till internetsäkerhet och versionshantering med Git.

  3. Arbetsmetodik för Utvecklare: Fokuserar på arbetsmetoder för utvecklare, inklusive hostinglösningar (AWS, Azure, Google Cloud), CI/CD-pipelines, samt avancerad användning av Git.

  4. Projektmetodik och Agila Metoder: Kursen ger insikter i projektmetodik med fokus på agila metoder som Kanban och Scrum. Du får praktisk erfarenhet av att delta i agila projekt.

  5. UX och Tillgänglighet: Ger en djupgående förståelse för användarupplevelse och tillgänglighet inom frontendutveckling, inklusive lagar och standarder samt verktyg för tillgänglighetsutveckling.

  6. Fördjupning React: Omfattande kurs i JavaScript-ramverket React och React Native för webb- och mobilapplikationer. Du lär dig om Reacts struktur och jämförelser med andra ramverk.

  7. Avancerad Frontendutveckling: Fördjupar kunskaperna i frontendutveckling, med fokus på avancerad JavaScript, databashantering, SEO, och CRO.

  8. TypeScript: Ger en grundlig förståelse för TypeScript, med fokus på dess fördelar och praktiska användning i webbutvecklingsprojekt.

  9. Lärande i Arbete: Denna praktikkurs förbereder dig för yrkesroller inom mobil- och webbutveckling genom att tillämpa kunskaper i frontendutveckling och projektmetodik.

  10. Examensarbete: Avslutningskurs där du tillämpar dina kunskaper i ett självständigt projekt, ofta i samarbete med externa aktörer, för att förbereda dig för yrkeslivet som frontendutvecklare.

Kostnader

Utbildningen är helt kostnadsfri och CSN-berättigad.

Examen & Intyg

Efter utbildningen får du en yrkeshögskoleexamen och du kommer få med dig ett examensbevis samt ett europass. 

Fortsatta studier

Efter att ha avslutat en utbildning som Frontendutvecklare finns det flera karriärvägar dom du kan gå. Som Frontendutvecklare har du specialiserat dig på att skapa och utveckla användargränssnittet för webbplatser och applikationer, vilket är en kritisk del av modern webbutveckling. Här är några av de roller och arbetsområden du kan utforska:

  1. Frontend Webbutvecklare: Denna roll innefattar att utveckla och förbättra gränssnitt för webbplatser och webbapplikationer. Du kommer att arbeta med teknologier som HTML, CSS, och JavaScript, samt ramverk som React, Vue.js, eller Angular.

  2. UI/UX-Designer: Om du har en känsla för design och användarupplevelse kan du arbeta med att designa gränssnitt som är både estetiskt tilltalande och funktionella. Detta innefattar att förstå användarbehov och skapa design som förbättrar användarupplevelsen. För att gå in i denna roll behöver du vidareutveckla dig efter utbildningen inom UX/UI-design. 

  3. Mobilapplikationsutvecklare: Med kunskaper i ramverk som React Native kan du också arbeta med att utveckla mobilapplikationer för plattformar som iOS och Android.

  4. Webbdesigner: Kombinerar aspekter av design och frontendutveckling för att skapa visuellt tilltalande och tekniskt funktionella webbplatser.

  5. Tillgänglighetsexpert: Specialiserar sig på att göra webbplatser och applikationer tillgängliga för alla användare, inklusive de med funktionsnedsättningar. Detta innefattar att följa bestämmelser och riktlinjer för webbtillgänglighet. För att bli tillgänglighetsexpert behöver du oftast ha en utbildning inom WCAG. 

  6. Frontend-utvecklare inom e-handel: Arbetar med att utveckla och förbättra onlinebutiker och e-handelsplattformar, vilket är en snabbt växande sektor.

  7. SEO-Specialist: Fokuserar på sökmotoroptimering, vilket är kritiskt för att förbättra synligheten och rankingen av en webbplats i sökmotorer.

  8. JavaScript-utvecklare: Specialiserar sig på JavaScript-programmering och kan arbeta med både frontend och server-sidans JavaScript (Node.js).

  9. Freelance Frontendutvecklare: Många frontendutvecklare väljer att arbeta som frilansare eller konsulter, vilket erbjuder flexibilitet och möjligheten att arbeta med en mängd olika projekt och kunder.

Varje roll kräver en unik kombination av tekniska färdigheter och ibland även design- och användarupplevelseskunskaper. Med den ständiga utvecklingen inom webbteknologi finns det kontinuerligt nya möjligheter och områden att utforska för frontendutvecklare.

Chas Academy
Elektravägen 29
126 30 Hägersten

Chas Academy - en yrkeshögskola för en framtid inom IT 

Vi kan IT.. Och snart kan du också det. Med pedagogik och kunskap stöttar våra branschledande huvudlärare våra studerande i resan från drömjobb till verklighet. Här på Chas Academy är vi ett sammansvetsat gäng som drivs av samma mål -...

Läs mer om Chas Academy och visa alla utbildningar

Highlights